حمایت ها نزدیك به صفر است؛

كرونا هتلداری تهران را زمین گیر كرد

كرونا هتلداری تهران را زمین گیر كرد گل بخر: شیوع ویروس كرونا و محدودیت سفرهای داخلی و خصوصاً خارجی سبب شد كه خسارات جبران ناپذیری به هتل های استان تهران وارد شود.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: با گذشت پنج ماه از ورود کرونا به کشور شاهد از رونق افتادن صنعت هتلداری در ایران و خصوصاً استان تهران هستیم و هتل های مجلل این استان، حالا به ساختمان هایی خلوت تبدیل گشته اند.
استان تهران دارای حدود ۲۰۰ واحد اقامتی هتل و هتل آپارتمان و مهمانپذیر است، که در شرایط کرونایی حاکم بر این استان شاهد حاکمیت وضعیتی ناپایدار در این هتل ها هستیم، تا جایی که خیلی از آنها تا پای ورشکستگی نیز پیش رفته اند و امروز آینده روشنی را برای خود تصور نمی کنند.
تخفیف ۴۵ درصدی اقامت در هتل ها نیز کارساز نیست
مدیر یکی از هتل های چهار ستاره تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه سطح اشتغال این هتل بعد از شیوع ویروس کرونا به زیر ۱۰ درصد رسیده است، اضافه کرد: هم اکنون قیمت اتاق های هتل ما شبی ۴۵۰ هزار تومان است، که به سبب همین کسادی بازار و خالی بودن اتاق ها، تصمیم گرفته ایم، تا ۴۵ درصد تخفیف برای هر اتاق در شبانه روز قائل شویم، اما این تخفیف نیز کارساز نبوده و همچنان استقبالی از اتاق های هتل نمی گردد.
وی که خودرا احمد معرفی نمود، اضافه کرد: در شرایط فعلی، امیدی به حضور گردشگر خارجی در هتل ها حداقل تا یک سال دیگر نیست و پس تنها امید ما برای برنامه ریزی روی جذب توریست داخلی است، که تعطیلات نیمه خرداد و عید فطر نشان داد، که در داخل کشور نیز تمایلی برای سفر مانند سال های گذشته ندارند.
این هتل دار تهرانی ضمن گلایه از تعطیلی هتل ها و مراکز اقامتی در نخستین تصمیمات ستاد مقابله با کرونا اظهار داشت: حدود ۱۰ درصد اقامت مسافران در هتل ها، میهمان پذیر، هتل آپارتمان ها و مراکز اقامتی است و تعطیلی این مراکز کمک چندانی به کنترل شیوع بیماری نمی کند، چونکه بیش از ۷۰ درصد اقامت ها در سفرهای داخلی در مراکز اقامتی غیر رسمی و نیز چادرهای مسافرتی و کمپ ها انجام می شود.
۴۰ هزار شغل در رابطه با هتل داری در استان تهران در آستانه بیکاری
مدیر جمعیت هتل داران تهران نیز با اعلان اینکه هتل های این استان سه ماه تعطیل بودند، به خبرنگار مهر اظهار داشت: هتل ها در زمان تعطیلی نیز هزینه هایی برای نگهداری تأسیسات، فضای سبز و برقراری امنیت دارند، که بسته به تعداد ستاره های هتل، مبالغی از ۳۰ الی ۵۰۰ میلیون تومان در ماه در استان تهران است و میانگین این عدد در سه ماه تعطیلی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به هتل های تهران شده است.
وی اظهار داشت: پس از باز شدن هتل ها نیز به سبب رعایت پروتکل های بهداشتی محدودیت داشتیم و گردشگر، تجار و بازرگانان خارجی نداریم، هم اکنون نرخ سال قبل را اعمال کرده و هیچ مبلغی را اضافه نکرده ایم، علاوه بر آن ۵۰ الی ۶۰ درصد نیز تخفیف می دهیم، اما باز هم سطح اشغال در هتل های استان تهران ۱۰ الی ۱۵ درصد است و هم اکنون به جرأت می توان گفت، هیچ هتلی در سطح استان نیست که در نقطه سر به سر بوده و ضرر ندهد.
فرخ مهر با اعلان اینکه با وجود کوشش های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات انجام شده دولت در پشتیبانی از هتل داران نزدیک به صفر است، اضافه کرد: بانک ها اقساط اسفند، فروردین و اردیبهشت را مهلت دادند، اما اعلام کردند، اگر حالا هتل ها نتوانند، بدهی های قبلی را تسویه کنند، سود و جریمه آن سه ماه امهال را نیز می گیرند، که این امر فشار مضاعفی بر هتل ها وارد میکند.

این فعال گردشگری اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۱۰ هزار نفر بطور مستقیم در هتل های سراسر استان مشغول به کار هستند و ۳۰ هزار نفر نیز بطور مستقیم به صورت پیمانکار و… بوسیله هتل ها ارتزاق می کنند، که حالا و با اوضاع پیش آمده در آستانه بیکاری این تعداد از افراد هستیم.
وی اظهار داشت: حالا همه می بینیم، که پروازی از خارج از کشور نداریم و تعداد مسافرهای اروپایی نزدیک به صفر است، گردشگری خارجی بطور کلی نیست و تهران نیز شهری است، که از نظر گردشگری داخلی بیشتر گردشگرفرست است، تا مسافرپذیر و تعطیلات اخیر به خوبی این مساله را نشان داد و درصد قابل توجهی از مهمانان هتل های تهران را مهمانان دولت، شرکت کنندگان همایش ها و تجار و بازرگانان اشغال می کنند، که این افراد نیز بواسطه کرونا به کشور و شهر و استان ما سفر نمی کنند و برآیند همه اینها اوضاع نابسامان هتل ها شده است و نیاز به حمایت های ویژه دولت داریم.
سطح اشغال هتل های تهران ۱۰ الی ۱۵ درصد
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: تهران به سبب شرایط خاص کلانشهری و پایتخت بودن که دارد، درباب گردشگری با دیگر مناطق و شهرهای کشور متفاوت است و هتل های تهران علاوه بر گردشگری و پذیرش گردشگرها و گردشگر ها از ایونت ها و رویدادهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سفرهای کاری کسب درآمد می کنند.
پرهام جانفشان اضافه کرد: باتوجه به شرایط کرونا و بخشنامه های ستاد ملی مقابله با کرونا، همایش ها، مراسم، نمایشگاه ها در فضای بسته و سرپوشیده و… لغو شده و عملاً این بخش از متقاضیان مراکز اقامتی تهران کاهش یافته و تقریباً به صفر رسیده است، هم اکنون سطح اشغال هتل های استان تهران به ۱۰ الی ۱۵ درصد رسیده است و در بخش اقامت های کاری شاهد کاهش شدید در مراکز اقامتی استان تهران بوده ایم
وی افزود: در بخش گردشگری نیز مردم به درستی به سفارش کارشناسان بهداشتی گوش کرده و از سفرها پرهیز می کنند، که هتل ها و مراکز اقامتی استان تهران از این بخش نیز شاهد کاهش شدید درآمد بوده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با اعلان اینکه گردشگری موتور محرک اقتصاد است، اضافه کرد: همانطور که مستحضرید، کل پروازهای خارجی توریستی به کشور ممنوعست و این ممنوعیت نزدیک به پنج ماه است، که اعمال شده و خط هوایی توریستی هم اکنون در کشور نداریم و عمدتاً معدود پروازهای خارجی انجام شده غیر توریستی و برای جابجایی و حمل و نقل مسافران است، که از این حیث نیز آژانس های هوایی و نیز هتل ها و مراکز اقامتی در استان تهران بخش اعظمی از خدمات خودرا از دست داده اند و درآمد آنها کاهش داشته است.
کرونا به دو هزار و ۲۰۰ آژانس مسافرتی، سفره خانه و تأسیسات گردشگری استان تهران خسارات جبران ناپذیری زد
وی به اقدامات وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباب توجه دادن مسئولین ارشد دولت به پشتیبانی از صنعت گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: اگر گردشگری بیش از این لطمه ببیند، تبعات جبران ناپذیر آن در اقتصاد دیده می شود، چونکه امروزه غیر از هتل ها و مراکز اقامتی، شاهد خسارات وارد شده فراوانی به سفره خانه ها، چای خانه ها، کافه ها و بیش از دو هزار و ۲۰۰ آژانس خدمات مسافرتی و مجتمع خدمات بین راهی و تأسیسات گردشگری در استان تهران هستیم.
جانفشان گردشگری را بخش عمده ای از «جی. دی. پی» خدمات انسانی در استان تهران توصیف کرد و اظهار داشت: دولت می بایست، اهمیت بیشتری به فعالان گردشگری دهد، که البته تابحال نیز حمایت های انجام شده مناسب بوده است، اما معتقدیم باید بیشتر شود.

وی اعطا ۱۶ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد به ازای عدم تعدیل هر یک نفر فعال در مراکز گردشگری را یکی از حمایت های انجام شده از این مراکز دانست و اظهار داشت: خسارات زیادی از پرهیز مردم از سفرهای گردشی، آن هم در گردش پذیرترین ایام سال، یعنی نوروز و تابستان به تأسیسات گردشگری وارد شده است و خسارات وارد شده به این مراکز به نسبت نوع مرکز متفاوت می باشد، اما در هتل ها خسارات وارده شده میلیاردی است، که در حال احصا ء میزان دقیق این خسارت به فعالان این حوزه ها هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر در خصوص اینکه «آیا هیچکدام از هتل های استان تهران به دنبال بحران مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده اند یا خیر؟» اظهار داشت: خیر، ورشکستگی و تعطیلی هتلی را تابحال به دنبال شیوع ویروس کرونا نداشته ایم، چونکه اصولاً هتل ها در استان تهران پایدار هستند و به سبب شیوع ویروس و مشکلات کوتاه مدت اینچنینی ورشکست نمی شوند، اما تعدیل نیرو در هتل ها داشته ایم.
صنعت هتل داری یکی از مهم ترین بخش های صنعت گردشگری ست، که متأسفانه لطمه های فراوانی از شیوع ویروس کرونا دید، که امیدواریم با مراقبت های ویژه و حمایت های لازم از فعالان این صنعت بتوان این خسارات را تعدیل کرد، تا زیرساخت های صنعت گردشگری در استان تهران با خسارات و صدمات کم تری مواجه شود.



منبع:

1399/04/30
15:20:36
5.0 /5
2156
تگهای خبر: امنیت , بهداشت , بو , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است