نهنگ ها و دلفین ها در معرض خطر جدی و فوری انقراض

نهنگ ها و دلفین ها در معرض خطر جدی و فوری انقراض به گزارش گل بخر بیشتر از ۳۵۰ دانشمند و زیست شناس از ۴۰ كشور جهان در نامه ای جمعی اخطار داده اند كه اگر فورا اقدامی جدی برای حفظ اقیانوس ها صورت نگیرد، نهنگ ها و دلفین ها منقرض خواهند شد.


به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، این پستانداران بزرگ جثه و آبزی که از زمان حیات دایناسورها پهنه اقیانوس ها را پیموده اند حالا به دلیل آلودگی آب، صیادی بی رویه و گرمایش زمین در معرض خطر جدی و فوریِ انقراض قرار گرفته اند.
در این نامه دانشمندان تاکید کرده اند که همزمان با نگرانی جدی از حفاظت بیشتر از نیمی از همه گونه ها نهنگ و دلفین، دو گونه از آنها بر "لبه تیغ تیز انقراض" قرار دارند و امکان دارد تنها ظرف چند سال آینده برای همیشه نابود شوند.
در نامه ۳۵۰ دانشمند آمده است که فقدان اقدام جدی برای پیشگیری از آلودگی دریاها و همینطور صیادی بی رویه اگر ادامه یابد خیلی از مردم فعلی جهان در طول عمرشان شاهد انقراض گونه هایی از نهنگ و دلفین در اقلیم های خود خواهند بود.
آنها می گویند حتی گونه های بسیار معروف و بزرگ نهنگ ها همچون وال آبی یا گوژپشت هم از این خطر جدی و قریب الوقوع در امان نیستند.
مارک سیموندز، اقیانوس شناس در دانشگاه بریستول بریتانیا که از تهیه کنندگان این نامه بوده امیدوار است این اخطار که کارشناسان و محققان ۴۰ کشور جهان تدوین کرده اند جرقه ای شود برای جلب توجه قانون گذاران، سیاستمداران و عموم مردم که "برای نجات اقیانوس ها" مصمم شوند.
شعار "نهنگ ها را نجات دهیم" مبحث جدیدی نیست و در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی گروه های حامی محیط زیست با عمومی کردن کارزارهایی توانستند قانون گذاران را وادار به وضع مقررات حمایتی از صید بی رویه نهنگ ها کنند.
اما حالا تهدیدهای جدیدی چون آلوده شدن اقیانوس ها با پلاستیک، گرمایش کره زمین، تصرف قلمرو زندگی آنها با گسترش ساخت و سازهای ساحلی و خطوط کشتیرانی و حتی تصادف آنها با کشتی ها، جمعیت وال ها که طی ۴۰ سال قبل افزایش امیدوارکننده ای داشت را باردیگر در معرض انقراض قرار داده است.
بزرگترین تهدید فعلی به دام افتادن تصادفی آنها در تورهای صیادی صنعتی است که بنابر گزارش ها سالانه باعث مرگ ۳۰۰ هزار قطعه نهنگ و دلفین می شود.
در نامه این ۳۵۰ دانشمند به صورت مستقیم به دو گونه نهنگ که خطر انقراض آنها بسیار بسیار جدی است، اشاره شده است.
نهنگ شکار اقیانوس اطلس شمالی که تنها چند صد قطعه از آنها باقی مانده و همینطور گراز ماهی کالیفرنیایی که یک گونه از نهنگ های کوچک و کمیاب است و تخمین زده می شود که تنها حدود ۱۰ قطعه از آنها باقی مانده باشد.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، دانشمندان می گویند این دو گونه از نهنگ ها احیانا به سرنوشت دلفین رودخانه ای چینی گرفتار خواهند شد که گمان می رود دیگر منقرض شده باشد. این نوع دلفین که در زبان محلی به "بایجی" شهرت داشت، زمانی نماد رودخانه "یانگ تسه" چین بود اما مدت مدیدی است که دیگر مشاهده نشده است.




منبع:

1399/07/20
14:41:29
5.0 /5
1615
تگهای خبر: آلودگی , بو , حیات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است