كاهش تنوع گیاهان از نتایج كاهش بارندگی در مناطق خشك
خراسان رضوی نتایج پژوهش های مرکز تحقیقاتی انجمن هلمهولتس آلمان در مورد پژوهش های زیست محیطی نشان داد، در مناطقی که آب کم می شود، تنوع گیاهان کاهش خواهد یافت.
به نقل از ارث، کارشناسان برای نخستین بار نشان داده اند که تنوع زیستی گیاهان در مناطق خشک نسبت به بارش حساس است. پیش بینی چگونگی تاثیر تغییرات آب وهوایی بر اکوسیستم های زمین ازجمله تنوع زیستی دشوار است. بعنوان مثال، نتایج بررسی های علمی در سراسر جهان نشان دادند که چگونه گونه های مختلف و جوامع آنها در مقابل تغییر شرایط بارش واکنش نشان می دهند، اما هنوز هیچ پاسخ روشنی ارائه نشده است.
دکتر لوته کورل، محقق اول این بررسی اظهار نمود: این بررسی ها با روش های متفاوت و در مناطق مختلف جهان انجام شده و در خیلی از موارد، نتایج متناقضی را به دنبال داشته است. پژوهشگران تلاش کردند تا درک عمومی از داده های جمع آوری شده در سراسر جهان را با تمرکز بر چگونگی افزایش یا کاهش بارندگی بر تنوع گیاهان اکوسیستم های زمینی متمرکز کنند. این نتایج شامل ۷۲ آزمایش میدانی بود که در ۲۳ بررسی منتشر گردید.
نتایج بررسی نشان داد که تغییرات بارندگی در مناطق خشک، تاثیر بسیار بیشتری بر تنوع گیاهان نسبت به مناطق مرطوب دارد. حدود ۴۰ درصد از سطح زمین از اکوسیستم های خشک تشکیل شده است. مدلهای آب وهوایی برای تعدادی از این مناطق خشک، میزان بارندگی را می افزایند، اما در بیشتر آنها کمبود آب بدتر می شود.
این بررسی پیش بینی می کند که تنوع گیاهان در مکان های مرطوب افزایش می یابد. بااین حال، باتوجه به گسترش مناطق خشک و کاهش محسوس تنوع گیاهان، احیانا مناطق کمتری از آن بهره مند خواهند شد. کورل اظهار داشت: «اگرچه گیاهان با چالش های زیستگاهی خود سازگار شده اند، اما در مقاوم ترین ها نیز محدودیت هایی مشاهده می شود.»
هر گونه ای که خشک می شود و رویش نداشته باشد، تنوع گیاهان را می کاهد. پژوهشگران هشدار می دهند که تغییر در تنوع گیاهان عواقبی را برای اکوسیستم ها و همین طور برای افرادی که در مناطق لطمه دیده زندگی می کنند، به همراه خواهد داشت.
این بررسی در مجله Nature Communications انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب