حضور میکروپلاستیک ها در بشقاب غذا

حضور میکروپلاستیک ها در بشقاب غذا گل بخر: طی چند دهه گذشته مصرف پلاستیک در قالب ظروف مصرفی و کیسه های خرید برای سهولت انجام کار بسیار بالا رفته است، درصورتی که این پلاستیک ها تجزیه نمی شوند و تنها در جریان آب و باد به ذرات ریزتر تبدیل و وارد چرخه غذایی می شوند.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، هر ایرانی روزانه به طور متوسط سه کیسه پلاستیکی مصرف می کند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ۱۲ دقیقه است، در صورتیکه برای حذف هر کدام از این کیسه ها از طبیعت زمان زیادی نیاز است. علاوه بر این ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، سفره های پلاستیکی، بسته بندی های پلاستیکی و غیره در کشور به مقادیر زیاد تولید شده اند که به سبب تغییر سبک زندگی مردم در دهه های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته اند و فشاری دوچندان بر محیط زیست وارد کرده است.

یکی از دغدغه اصلی خیلی از حامیان محیط زیست و حتی مردم عادی آلودگی ناشی از پلاستیک های یکبار مصرف برای سلامتی انسان، جانوران و بطور کلی کیفیت محیط زیست است چونکه انواع پلاستیک ها همچون کیسه های پلاستیکی به سبب ترکیباتشان تجزیه ناپذیرند و صدها سال بدون آنکه تجزیه شوند در محیط باقی می مانند و مواد شیمیایی آن به تدریج به خاک و آب راه پیدا می کنند و علاوه بر آلوده کردن آن، حیوانات را قربانی می کنند و در نهایت وارد زنجیره غذایی انسان می شوند. هر ساله میلیونها تن پلاستیک که بیش از سوخت های فسیلی تولید می شود به محیط زیست نفوذ پیدا می کند و به قطعات کوچک و کوچک تر تجزیه می شود. به جهت اهمیت این مساله به ۱۱ نکته درباره ی «میکروپلاستیک ها» بر طبق اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست اشاره می کنیم:

*میکروپلاستیک ها ذرات بسیار کوچکی هستند که اندازه آنها از پنج میلی متر تا یک میکرومتر یعنی بسیار باریک تر از موی انسان متغیر است.

* خیلی از میکروپلاستیک ها از خرد شدن و تجزیه شدن اجسام پلاستیکی بزرگ به تکه های کوچک تر به وجود می آیند. این عمل مانند تبدیل شدن یک تکه سنگ به خاک است.

*طبق تحقیقات علمی، میکروپلاستیک ها امروز تقریباً در همه جای کره زمین یافت می شوند.

*اندازه بسیار کوچک میکروپلاستیک ها موجب می شود تا به آسانی به همراه جریان های آبی، باران، برف و حتی باد منتقل شوند.

*بیشترین حجم میکروپلاستیک ها ناشی از زباله های پلاستیکی مانند بطری و کیسه پلاستیکی در اقیانوس ها و منابع آبی است که در معرض تابش آفتاب و انرژی آب به ذرات کوچک تر تجزیه و وارد آب های اقیانوس ها و منابع آبی می شوند.

*آب حاصل از شست وشوی لباس هایی که از مواد پلاستیکی تشکیل شدند، حاوی مقدار زیادی میکروپلاستیک است.

* در بیش از ۹۰ درصد محصولات آرایشی از میکروپلاستیک ها استفاده شده است.

*این میکروپلاستیک ها به آسانی توسط جانوران دریایی مانند پلانکتون ها، ماهی ها و جانوران دریایی بزرگ خورده می شوند و در نهایت به بشقاب غذایی ما می رسند.

*آزمایش های علمی آلودگی به میکروپلاستیک ها را در جریان خون بیش از ۸۰ درصد از افراد آزمایش شده تایید کرده و حتی در بدن نوزادان، رحم و حتی جفت زنانن حامله هم دیده شده است.

* اطلاعات بسیار کمی در مورد تاثیر میکروپلاستیک ها با عنایت به اندازه و نوع مواد شیمیایی تشکیل دهنده آنها و تجمع این مواد در بافت های بدن و مبتلاشدن به بیماری هایی مانند سرطان است.

*باتوجه به این که هر سال در سرتاسر جهان کمتر از ۱۰ درصد زباله های پلاستیکی تولید شده وارد چرخه بازیافت می شوند، باید بیش از هر زمان دیگری برمیزان مصرف پلاستیک، بازیافت و حتی غذا و آبی که استفاده می نماییم، حساس باشیم.




1402/03/04
12:16:23
5.0 /5
374
تگهای خبر: آفتاب , آلودگی , باد , باران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است