روایت 4 کره در گله های گور ایرانی به همراه فیلم
به گزارش گل بخر، سمنان رییس پارک ملی کویر از تولد چهارمین کره گورخر ایرانی در این زیستگاه احیاء شده آگاهی داد و اظهار داشت: از شروع فصل زایش تا کنون چهار کره در گله های گور ایرانی متولد شده است.
رضا شاه حسینی مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: هر چهار کره متولد شده امسال سالم بوده و همراه گله زیست می کنند.
وی با اعلان اینکه فصل زایش در گورخرهای آسیایی بطور معمول تیر و خردادماه است اضافه کرد: پیش بینی می شود که جمعیت کره های متولد شده در گله های این زیستگاه در این فصل زایش به ۱۰ تا ۱۱ کره برسد. البته در حیات وحش درباره ی هیچ چیزی نمی توان با قطعیت سخن گفت.
وی با اشاره به تولد چهارمین کره گور ایرانی در زیستگاه پارک ملی کویر اشاره کرد: هم اکنون جمعیت گورخرهای ایرانی در این زیستگاه به ۳۹ راس رسیده است.
رییس پارک ملی کویر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباب پایداری جمعیت گورخرها در این زیستگاه احیاء شده اظهار داشت: شاخص استاندارد اعلام شده در این بخش یک به ۵۰ است و پس بنا بر استانداردها و نظرات کارشناسان حیات وحش چنانچه جمعیت پستانداران بزرگ جثه ای نظیر گورخر در یک زیستگاه به ۵۰ راس و یا جمعیت در پستانداران کوچک جثه به ۵۰۰ راس برسد می توان اظهار داشت که آن گونه از انقراض منطقه ای رهایی یافته است.
وی افزود: باتوجه به جمعیت ۳۹ راسی گورخرها در پارک ملی کویر، این زیستگاه هم اکنون ۱۱ راس تا پایداری جمعیتی اینگونه فاصله دارد.
وی افزود: اگر روند زایش گورها در سال آینده نیز همچون امسال ادامه بیابد جمعیت گورخرهای آسیایی در زیستگاه پارک ملی کویر در فصل زایش آینده از ۵۰ راس نیز عبور کرده و اصطلاحا به پایداری جمعیت می رسد.
وی با اشاره به غنای بالای پارک ملی کویر مرکزی در سه بخش منابع آبی، علوفه و امنیت مناسب اشاره کرد: انتظار می رود که تا پایان فصل زایش امسال تولیدمثل بیشتری در این زیستگاه و در میان گله های گور ایرانی به ثبت برسد.
شاه حسینی با اعلان اینکه گورخر آسیایی در سال ۱۳۶۳ در زیستگاه پارک ملی کویر بطور کامل منقرض شده بود اضافه کرد: برای چند دهه هیچ گور خر ایرانی در این زیستگاه وجود نداشته و با تلاش سازمان محیط زیست، این زیستگاه با انتقال چند مرحله ای گورخرها، بار دیگر احیاء شد و خوشبختانه اکنون جمعیت آن نیز رو به افزایش است.
سایت موقت گورخرهای ایرانی پارک ملی کویر- در سال اول اجرای طرح به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا- پارک ملی کویر همچون بزرگترین و قدیمی ترین مناطق حفاظت شده ایران است که بیشتر آن در جنوب شهرستان گرمسار استان سمنان و بخش های کوچکی هم در استانهای تهران، شمال اصفهان و شرق ورامین قرار دارد. این منطقه در جنوب غربی استان سمنان و حدود ۶۰ کیلومتری شهرستان گرمسار و در حد فاصل کویر مرکزی ایران و دریاچه نمک واقع شده است. پارک ملی کویر ابتدا در سال ۱۳۴۳ به عنوان منطقه حفاظت شده با مساحتی بیش از ۶۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت کانون شکار ایران درآمد و در سال ۱۳۵۴ تمامی مساحت قبلی به پارک ارتقاء سطح یافته و به عنوان ذخیره گاه زیست گاه به دبیرخانه یونسکو معرفی گردید و بالاخره در سال ۱۳۶۱ این منطقه به دو قسمت پارک ملی و منطقه حفاظت شده که بخش جنوبی و جنوب شرقی آن با مساحت ۴۴۰ هزار هکتار شامل سیاه کوه، نخجیر و سفید آب تحت عنوان پارک ملی ابقاء گردید.
قوچ و میش، کل و بز، جبیر، گرگ، کفتار، روباه شنی، گربه شنی، گربه کاراکال و خزندگانی نظیر مار افعی شاخدار و... همچون گونه های جانوری این منطقه هستند. این زیستگاه تا قبل از انقلاب از زیستگاه های گورخر ایرانی محسوب می شد، اما کم کم گورخر ایرانی در این زیستگاه منقرض شد اما در ادامه با تلاش اداره کل محیط زیست استان و در قالب یک طرح ملی، تعدادی گورخر که عمدتاً از پارک ملی توران در شرق استان سمنان به این زیستگاه منتقل شدند، بار دیگر این زیستگاه گورخر آسیایی احیاء شد.
منبع: گل بخر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب