به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا دكتر ابوالفضل مرادی در نشست خبری امروز كه در پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، اضافه كرد: مدیریت پژوهش و فناوری شركت ملی نفت بر مبنای اولویت های برنامه پنجم توسعه عمل كرده كه یكی از این اولویت ها كاهش آلاینده های زیست محیطی در سطح مناطق عملیاتی بوده است.
وی با اشاره به زیرساخت های موجود در پژوهشگاه نفت، اظهار نمود: با استفاده از زیر ساختهای موجود در این پژوهشگاه توانستیم همه فناوری های مورد نیاز را تولید و منتقل نماییم.
مرادی یكی از ۱۱ حوزه اولویت دار شركت ملی نفت را حوزه محیط زیست نام برد و خاطرنشان كرد: یكی از مسایلی كه حوزه صنعت نفت را تهدید می كند، مسایل زیست محیطی است كه در این راستا تشخیص و شناسایی آلاینده های زیست محیطی در اولویت قرار دارد.
این نماینده شركت نفت، تولید حسگرهای آلاینده زیست محیطی را همچون برنامه های تاكید شده در برنامه ۵ توسعه دانست و خاطرنشان كرد: در این زمینه محققان پژوهشگاه صنعت نفت موفق به دستیابی به دانش فنی این نوع سنسورها شدند.
وی با تاكید بر ضرورت تجاری سازی یافته های علمی، تصریح كرد: تجاری سازی برای ما در اولویت قرار دارد، از این رو در سال های اخیر مدیریت پژوهش و فناوری شركت نفت دچار تحول شده است، به گونه ای كه به دنبال بازاریابی برای محصولات فناورانه تولیدشده است.
وی افزود: بر مبنای اعلام نیازها می توان تولید انبوه حسگرهای طراحی شده را در دستور كار قرار داد.
مرادی با اشاره به كیفیت حسگرهای تولید شده، اظهار داشت: از ۱۷ نوع حسگر تولیدشده ۱۴ مورد آن از جانب شركت فلات قاره تایید شده و ۳ مورد، مورد تائید شركت پایانه های نفتی قرار گرفته است.
مرادی همینطور به اهمیت این نوع حسگرها اشاره نمود و ادامه داد: بعضی از حوضه های آبی بین المللی مانند خلیج فارس دائما در حال مونیتورینگ است و به كشورهای حاشیه این حوضه در مورد آلایندگی های بوجود آمده تذكر داده می گردد.
وی با تاكید بر اینكه در صورت بروز آلودگی در این حوضه ها جریمه های سنگینی برای كشورها وضع می شود، اضافه كرد: حسگرهای تولید شده راهكاری برای ارزیابی و تشخیص آلاینده های زیست محیطی است.
این نماینده شركت نفت بعنوان كارفرمای طرح، با اشاره به توسعه دو نوع از سنسورهای تولیدشده، تصریح كرد: این دو سنسور با همكاری دانشگاه ها و شركت های دانش بنیان طراحی و تولید می گردد.