مدیركل میراث هرمزگان پاسخ داد
از جزیره ممنوع تا تجارتی به نام خاك
گل بخر: رفتارهای ساختارشكنانه در آخرین تعطیلات، ورود مسافران به یك جزیره در خلیج فارس را ممنوع كرد و سختگیری هایی را در جزیره دیگری رقم زد. میراث فرهنگی استان هرمزگان می گوید در هیچ یك از این برخوردها و تصمیم ها دخیل نبوده است.
شبكه های مجازی پر شده از تصاویر و سفرنامه هایی از محیط های بكر ایران كه برخی خارج از هنجارهای اجتماعی، قوانین و عرف در آنها رفتار می كنند. صحنه هایی قشنگ و كاملاً وسوسه برانگیز. بدون هیچ سفارش ای درباره رعایت حریم و اعتقادهای جوامع محلی، حفظ محیط زیست و رعایت بهداشت در محل زندگی بومی هایی كه شاید از رفاه و خدمات شهری دور باشند.
در تمام این قاب های تصویری و سفرنامه ها تنها درباره چگونگی دسترسی، مكان خواب، هزینه سفر و بهترین نقطه برای عكاسی اطلاعات داده شده و كوچك ترین اشاره ای به حساسیت ها و عادت های جامعه میزبان نشده كه شاید تنها دستاورد آن، عصبانیت جوامع و مقام های محلی و برخوردهای تند و ضربتی با مسافران بوده است.
«مارو» یا «شیدور» جزیره ای خالی از سكنه و پناهگاه لاك پشت های دریایی، ماهی ها، دلفین ها و گونه های مهمی از پرندگان است. این جزیره تنها آبسنگ مرجانی حفاظت شده در كشور است كه در چند سال اخیر حضور بدون نظارت مسافران، به مرجان ها و حیات وحش آن بخصوص در فصل تخم گذاری لاك پشت ها و پرنده ها صدمه جدی وارد كرده است. شیدور منطقه ای حفاظت شده است كه تا دو سال پیش كمتر كسی برای سفر به آن برنامه ریزی می كرد اما حالا پاتوق «تورهای شاد» شده است، به صورتی كه در تعطیلات اواخر بهمن ماه پخش فیلم هایی از رفتارهای ناهنجار و خارج از عرف برخی مسافران سبب شد سفر به این جزیره ممنوع شود.
جزیره غیرمسكونی و منطقه حفاظت شده مارو (شیدور)
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب