سیل گلستان سهم خزر می شود؟
گل بخر: استاد دانشگاه فردوسی مشهد با تاكید بر كم سابقه بودن بارش های اخیر كشور اظهار داشت: یك هفته طول می كشد تا سیل گلستان فروكش كند.
كامران داوری متخصص حوزه منابع آب در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش كه تخلیه سیل گلستان چقدر زمان می برد؟ اظهار داشت: با عنایت به شیب بسیار كم در بخش های گرگان، پیش بینی می شود كه احتمالاً در بیشتر مناطق سیل زده گلستان حداقل تا یك هفته طول می كشد تا آب فروكش كند.
وی با اشاره به طوفان تاریخی كاترینا در ایالت های مركزی آمریكا، اظهار نمود: در جریان این حادثه حدود یك ماه طول كشید تا برخی مناطق از زیر آب بیرون رود.
این متخصص حوزه منابع آب در مورد سرنوشت سیلاب های گلستان و مازندران، اظهار داشت: طبیعتاً تمام آب های جاری به گودال هایی كه در طبیعت وجود دارد، سرازیر می شوند و گودال منطقه گلستان و مازندران دریای خزر است. سیلاب همه رودخانه های حاشیه خزر همچون اترك، ارس و ولگا در این دریا تخلیه می شود كه سهم خزر از آن است. معمولاً خزر از همین سیلاب ها تغذیه می كند و در غیر این صورت تراز آن افت می كند.
داوری با اشاره به اینكه سیلاب ها هدر نمی گردد، اظهار داشت: البته به جهت اینكه ویرانی نداشته باشد بهتر بود كه با ابزار و تجهیزاتی از قبل پیش بینی شده در هنگام بارش این آب را در خاك نفوذ می دادیم تا منابع آب زیرزمینی از این مسیر تغذیه كنند و این مهم هم بوسیله آبخیزداری میسر بود.
این استاد دانشگاه در مورد سابقه وقوع سیل در استان گلستان با اشاره به اینكه در ۲۵ سال اخیر چندین بار سیلاب های مخرب در گلستان رخ داده، و حتی در مواردی این سیلاب ها منجر به تخریب چند باره جاده بجنورد-گلستان شده است، اظهار داشت: برای مقایسه سیل اخیر گلستان می توان به سیل سال ۱۳۶۵ اشاره نمود كه در آن سال یك سیستم بارشی از سمت اقیانوس هند وارد ایران شد و از شدت بسیاری برخوردار بود و توانست استان های كرمان، یزد و شیراز را تحت تاثیر قرار دهد. با این وجود سامانه بارشی چند روز اخیر موجب وقوع سیل در گلستان و تعداد دیگری از استان ها شد؛ می توان ادعا كرد سیتم نادری بود كه علاوه بر شدت بالا، پهنه گسترده ای از مناطق ایران را در برگرفت و شاید هر چند ده سال یكبار تكرار شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب