نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس:

نسبت به احیای جنگل های زاگرس بی تفاوت هستیم

نسبت به احیای جنگل های زاگرس بی تفاوت هستیم لرستان نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نسبت به احیای جنگل های زاگرس که متعلق به کشور و دنیاست بی تفاوت هستیم.


دکتر یحیی ابراهیمی در آیین تکریم و معارفه روسای سازمان جهاد کشاورزی لرستان که در سالن اجلاس این سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه کشاورزی در توسعه پایدار در کشور بخصوص در مناطق روستایی چه به لحاظ تأمین مواد غذایی و پروتئینی، چه به لحاظ ایجاد ۲۰ درصد اشتغال مستقیم و ۷۰ درصد اشتغال غیرمستقیم در کشور و تأمین مواد اولیه سایر صنایع نقش اساسی دارد، اظهار نمود: در لرستان در مورد رونق اقتصادی که برپایه سند آمایش سرزمین تعریف شده حوزه کشاورزی نخستین اولویت و سپس صنعت و گردشگری می باشد.
وی ضمن اشاره به دو عامل که در دنیا تولید ثروت می کند، بیان نمود: نیروی آموزش دیده قوی که در لرستان کم نیستند و دیگری منابع طبیعی و خدادادی نظیر آب، خاک و هوای مناسب می باشد که دو عامل تولید ثروت محسوب می شوند اما سوالی که به اذهان متبادر می شود این است که چرا باوجود داشتن این ظرفیت ها، وضعیت اقتصادی لرستان نسبت به استانهای همجوار قابل مقایسه نیست.

۲.۳ جمعیت کشور در لرستان وجود دارد اما سهم این استان از تولید ناخالص چقدر است؟
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۲.۳ جمعیت کشور در لرستان وجود دارد اما سهم این استان از تولید ناخالص چقدر است؟ چرا باید لرستان بعنوان فلاکت بارترین استان باشد؟ چرا باید رد شهرستان دلفان شاهد زنان کار باشیم؟ چرا باید شاهد مهاجرت معکوس جوانان باشیم و از لرستان به استانهای همجوار و یا در حاشیه شهرهای بزرگ سکونت داشته باشند؟ چه کسی باید پاسخگو باشد؟
ابراهیمی اضافه کرد: یکی از علل اصلی که سبب پسرفت استانهای زاگرس نشین بخصوص لرستان شده است توزیع اعتبارات ناعادلانه در سطح مجلس و وزارت خانه ها بوده است.
وی اظهار داشت: در لرستان ۸۰۰ هزار هکتار اراضی داریم که تنها ۲۰۰ هزار هکتار آن آبی است در صورتی که ۱۱ تا ۱۲ درصد روان آب کشور را تولید می نماییم و این درحالیست که کل آبی که در پشت سدهای استانهای زاگرس نشین ذخیره شده ۵۰ میلیارد مترمکعب بوده که ۳۰ میلیارد مترمکعب آن در خوزستان، ۱۳ میلیارد مترمکعب در لرستان و چرا این سهم استان اندک است؟
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به ازای هر هکتار اراضی آبی بین یک تا دو شغل ایجاد می شود، بیان نمود: هم اکنون ۶۰۰ هزار هکتار اراضی دیم داریم که از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار اراضی با شیب کمتر از ۱۲ درصد است و این توانایی وجود دارد که زیر پوشش زمین زراعی قرار گیرند.

سهم لرستان در بعد ردیف های متمرکز آبخیزداری چقدر است؟
ابراهیمی اضافه کرد: ۱میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و منابع طبیعی در لرستان وجود دارد و سهم این استان در بعد ردیف های متمرکز آبخیزداری چقدر است؟ اگر به سهم خودمان برسیم از فرسایش خاک، مشکلات پشت سدها در این دیار جلوگیری خواهد شد و ذخیره آب را افزایش خواهیم داد.
وی افزود: چقدر در بحث مدیریت آب در حوزه کشاورزی علمی برخورد شده و چقدر باید اعتبارات گذاشته شود؟
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه دام سبک و سنگین، شش میلیون راس در لرستان وجود دارد چه اقداماتی انجام شده است؟ در بحث واکسن دامی تنها یک شرکت در استان وجود دارد و لزوم دارد یک شاخه از موسسه رازی در استان تاسیس شود.
ابراهیمی اظهار داشت: اگر مقرر است لرستان متحول و مشکل اشتغال برطرف شود هیچ راهی نداریم جز این که از مسیر حوزه کشاورزی وارد شویم.

بالاترین کیفیت زعفران در کشور در ارتباط با شهرستان الشتر است
وی با تاکید براینکه کشاورزی باید مبتنی بر قرارداد با کشاورزان باشد، افزود: یکی از معضلات اصلی که در استان وجود دارد این است که پایانه صادراتی نداریم و این درحالیست که در یک روستای شهرستان دلفان سالانه ۸۰۰ تن تولید عسل وجود دارد؛ بالاترین کیفیت زعفران در کشور در ارتباط با شهرستان الشتر است و درصورتیکه قرار باشد در لرستان اقدامی انجام و بیکاری ساماندهی گردد باید ۳۲۰ هزار هکتار از اراضی استان که قابلیت زراعی شدن را به این امر اختصاص دهیم که بنده بعنوان نماینده مردم لرستان از وزیر نیرو خواستیم و از نماینده عالی دولت در لرستان می خواهیم که حقابه استان که حق طبیعی مردم این دیار است پیگیری و محقق شود.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی بیان نمود: اگر ۳۰۰ هزار هکتار در خلال یک فرایند ۱۰ ساله مشروب نماییم مشکل اشتغال لرستان حل خواهد شد اما سیاستگذارانی که از قبل داشتیم به بهانه این که لرستان، استانی کشاورزی است صنعتی که متناسب با کشاورزی است در این استان محقق نشده است.

نسبت به احیای جنگل های زاگرس که متعلق به کشور و دنیاست بی تفاوت هستیم
ابراهیمی با اشاره به اینکه ردیف های متمرکزی مثلاً درحوزه آبخیزداری در اختیار وزارت خانه است، اظهار داشت: نسبت به احیای جنگل های زاگرس که متعلق به کشور و دنیاست بی تفاوت هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه های امور عشایر که احساس می نماییم تأمین کننده اصلی مواد غذایی در کشور می باشند به فکر تأمین و افزایش کیفیت زندگی آنان نیستیم، افزود: سال جاری عمده عشایر لرستان دام خویش را با قیمت بسیار پایین به استانهای مرکزی، قم، کاشان، اصفهان به فروش رسید.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نهاده های دامی که به لرستان تخصیص داده شده نسبت به تعداد دام های آن مقایسه کنید! این توزیع ناعادلانه که در سطح ملی و وزارت خانه ها اتفاق افتاده سبب شده نعماتی که خدا به لرستان داده سبب تولید ثروت نشود و سبب بیکاری، فقر و مشکلات اجتماعی شده است.

در لرستان باید به سمت کشاورزی ارگانیک برویم
ابراهیمی با تکیه بر این که در لرستان باید به سمت کشاورزی ارگانیک برویم، بیان نمود: انتظار می رود مرکز تحقیقات کشاورزی استان را ارتقا دهیم و در حوزه افزایش کشت گیاهان دارویی مبتنی بر قرارداد با کشاورزان پیش برویم.
وی ادامه داد: از راه وزیر کار و شستا یکی از بزرگترین کارخانجات کشت گیاهان دارویی را در الشتر ظرف هفته آینده کلنگ زنی خواهد شد.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با تاسیس این کارخانه، کشاورزی مبتنی بر قرارداد لرستان را متحول خواهد نمود.
ابراهیمی بابیان این که کشاورزی محور اصلی توسعه لرستان به حساب می آید، اظهار داشت: در بحث برداشتن ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهادهای دامی و تجهیزات دارو غذا یکی از افرادی که مخالف این امر بوده بنده بودم و مبلغ خوبی در بودجه ۱۴۰۰ لحاظ شده و انتظار می رود لرستان ویژه دیده شود.
در انتها این مراسم با تقدیر از زحمات اسفندیار حسنی مقدم، سیدعماد شاهرخی بعنوان رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی لرستان ارائه شد.



1400/11/23
23:42:36
5.0 /5
648
تگهای خبر: باد , بو , جنگل , دكتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است