گرمای زمین رکورد 7000 ساله را شکست

گرمای زمین رکورد 7000 ساله را شکست به گزارش گل بخر، خراسان رضوی گرم شدن کره زمین قوی ترین گرمایش زمین در ۷۰۰۰ سال قبل را رقم زده است.


به نقل از ارث، حلقه های درختان یکی از بهترین آرشیوهای طبیعی از شرایط رشد گذشته محسوب می شوند چونکه درختان به عوامل آب وهوایی محلی مانند بارش و دما حساس هستند. در سالهای گرم و مرطوب، حلقه های رشد درخت معمولا پهن تر می شوند در حالیکه در سالهای سرد و خشک باریک تر هستند.
درختانی که در اقلیم زیرشُمالگانی رشد می کنند معمولا نسبت به تغییرات دما حساس تر هستند و اگر تطابق آماری خوبی بین رشد درختان اخیر و رکوردهای دما وجود داشته باشد، میتوان از عرض حلقه های درختان کهن برای تخمین دمای گذشته بهره برد.
دانشمندان مؤسسه بوم شناسی گیاهی و جانوری آکادمی علوم روسیه (RAS) و دانشگاه فدرال اورال (UrFU) به منطقه شبه جزیره یامال، شمال غربی سیبری سفر کرده و بررسی هایی را در ۴۰ سال قبل بر روی نیمه سنگواره ها انجام داده اند.
استپان شیاتوف، یکی از پیشگامان دندروکرونولوژی در روسیه، نخستین کسی بود که ارزش درختان باستانی یافت شده در این منطقه را تشخیص داد و آغاز به جمع آوری سیستماتیک نمونه کرد.
از آن زمان تاکنون، بیشتر از ۵۰۰۰ نمونه از تنه درختان باستانی توسط محققان مؤسسه بوم شناسی گیاهی و جانوری آکادمی علوم روسیه جمع آوری شده است و محققان قادر به بازسازی و توصیف دمای تابستان در طول ۷۶۳۸ سال قبل شدند.
حالا طولانی ترین گاهشماری حلقه درختی موجود در مناطق قطبی است.
نتایج بررسی ها نشان داد که هم اکنون، شمال غربی سیبری گرم ترین تابستان خویش را در ۷۰۰۰ سال قبل تجربه می کند. در حالیکه برای چندین هزار سال دمای منطقه از یک الگوی خنک کننده عمومی پیروی می کرد، در قرن نوزدهم یک تغییر ناگهانی رخ داد و دما به سرعت آغاز به افزایش کرد.
به علت تغییرات در مدار زمین، انتظار می رفت طی هشت تا ۹ هزاره گذشته، انرژی خورشیدی تابستانی و در نتیجه دما، پیوسته، آهسته و تدریجی کاهش پیدا کند.
راشیت هانتمیروف، محقق برجسته می گوید: با این وجود، همان گونه که درختان درحال رشد در یامال ثبت کرده اند، این روند خنک کننده در اواسط قرن نوزدهم، زمانی که دما بسیار سریع آغاز به افزایش کرد و به بالاترین مقدار در دهه های اخیر رسید، متوقف گردید.
محققان این تحقیق مطمئن هستند که فعالیتهای انسانی نه تنها بر تغییرات آب وهوایی تاثیر گذاشته بلکه به عامل اصلی آن، حداقل برای شمال غربی سیبری تبدیل گشته است.
آنها قصد دارند به تحقیقات در مورد بازسازی آب وهوا بر مبنای حلقه درختی در این منطقه ادامه دهند چونکه بقایای درختان حتی قدیمی تر که شاید قدمت آن به ۲۰۰۰ سال قبل بازمی گردد، هنوز در شبه جزیره یامال وجود دارد.
آنان بیان نمودند که بقایای چنین درختانی که هزاران سال پیش می زیسته اند، درکی از گذشته عرضه می دهند که بهترین پایه برای ارزیابی آینده است.
نتایج این تحلیل در مجله Nature Communications انتشار یافته است.




منبع:

1401/06/08
16:27:21
5.0 /5
749
تگهای خبر: بو , دانش , درخت , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است