زنگ خطر انقراض هوبره به صدا درآمد

زنگ خطر انقراض هوبره به صدا درآمد به گزارش گل بخر، فارس نوشت: مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: جمعیت هوبره در ۲۰ سال قبل بیشتر از ۳۰ درصد کاسته شده و زنگ خطر انقراض این گونه کمیاب در استان خراسان جنوبی به صدا درآمده است.



اسدالله حاتمی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: هوبره یکی از پرندگان نادر و پرارزش حیات وحش کشورمان است که برپایه قوانین و مقررات ملی بعنوان گونه در معرض خطر انقراض مورد حفاظت قرار می گیرد و در مقیاس جهانی بعنوان گونه ای صدمه پذیر در لیست سرخ IUCN به ثبت رسیده است.
وی ضمن اشاره به خطراتی که این گونه منحصر به فرد را تهدید می کند اظهار داشت: زنده گیری و قاچاق هوبره بالغ، جمع آوری تخم و جوجه های هوبره در زیستگاه های تولیدمثل، توسط سودجویان و شکار به وسیله قوشبازان همچون این تهدیدات بوده که بیشتر در مناطق زمستان گذرانی این گونه رخ می دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی عنوان کرد: تعداد بسیار زیادی از هوبره ها عموما در پاکستان و ایران زنده گیری شده و به منظور تربیت شاهین ها برای شکار به کشورهای عربی فرستاده می شوند که متاسفانه تخریب زیستگاه و تنزل کیفیت آن به افزایش این مشکل دامن زده است.
وی اضافه کرد: کاهش کیفیت زیستگاه با تله گذاری وسیع، فعالیتهای گردشگری، وسایل نقلیه موتوری، مانورهای نظامی، چرای بیش از اندازه دام، تغییر کاربری اراضی، استخراج شن و ماسه و جاده سازی از تهدیدات وارده به این گونه است.
حاتمی اظهار داشت: گزارش های ملی نشان داده است که در سه نسل گذشته (۲۰ سال) این گونه، کاهش بیشتر از ۳۰ درصدی را تجربه کرده است و متاسفانه بررسی نتایج سرشماری برای تخمین جمعیت زمستان گذران این گونه در خراسان جنوبی هم همین روند کاهشی را تایید می کند.
وی بیان نمود: برابر سرشماری سالجاری که به منظور برآورد جمعیت زمستان گذران هوبره در ۳۸ زیستگاه در استان خراسان جنوبی انجام شد، تعداد ۲۴۵ هوبره سرشماری شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض این گونه در استان اطلاع داد و اظهار داشت: همچون تهدیدات اصلی و بسیار مهم که زنگ خطری برای انقراض نه چندان دور هوبره در زیستگاه ها شمرده می شود، حضور برخی افراد ناشناس، همکاری مردم بومی منطقه و مبادرت به تله گذاری وسیع در بعضی زیستگاه های این گونه در خراسان جنوبی است.
وی اضافه کرد: این کار علاوه بر تخریب منطقه و به دام افتادن هوبره در تله های مذکور باعث گرفتار شدن بعضی از گونه های گربه سان نظیر گونه های نادر گربه شنی و گربه وحشی هم شده است.
هوبره نوعی از درناسانان است که پرنده ای با شهرت بین المللی شناخته می شود. هرچند مهد این پرنده آفریقا است اما در فصول پاییز و زمستان از کشور روسیه به ایران و شرقی ترین شهرستان های خراسان جنوبی مهاجرت می کند. بیشتر بخوانید: عکس تصاویر خیره کننده از شکار حیوانات در حیات وحش عکس تصاویر چشمگیر از اسب های وحشی در دل طبیعت
۳۵۲۳۶


منبع:

1401/12/01
12:06:56
5.0 /5
586
تگهای خبر: باد , بو , پرندگان , حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است