گزارش یک آشفتگی تایید و تکذیب های حاملگی ایران

گزارش یک آشفتگی تایید و تکذیب های حاملگی ایران به گزارش گل بخر، یوزپلنگ آسیایی گونه ای در معرض خطر انقراض است و تلف شدن «پیروز» هم حساسیت نسبت به این مورد را دوچندان کرده است. در این میان انتشار اخبار ضد و نقیض در رابطه با حاملگی مجدد «ایران» -مادر پیروز- باعث سردرگمی افکار عمومی شده است.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، سال ۹۶ یک توله یوزپلنگ ماده که از دست قاچاقچیان نجات پیدا کرده بود، برای نگهداری به پارک پردیسان تحویل داده شد. این ماده یوز«ایران» نام گرفت و دامپزشکان در همان مقطع اعلام نمودند که «ایران» توان باروری دارد. در دی ماه همان سال ایمان معماریان - دامپزشک سابق پارک پردیسان - از معاینه «ایران» (ماده یوز کشف شده در تهران) آگاهی داد و اظهار داشت: احتمال تولید مثل «ایران» با کوشکی - یوز نر سایت تحقیقات یوزپلنگ آسیایی- وجود دارد. بگفته او «ایران» قابلیت برگشت به طبیعت را ندارد چونکه این حیوان زمانی که از طبیعت جدا شد، سن کمی داشت و خیلی از توانایی های لازم جهت زندگی در طبیعت را نیاموخته است. بنا بر این «ایران» در سایت نگهداری تحقیقات یوزپلنگ آسیایی در پارک پردیسان کنار «کوشکی» و «دلبر» نگهداری می شود.

۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۹ مرحله جدیدی در زندگی «ایران» جوان شروع شد. قرار بود ماده یوز جوان از پردیسان کوچ کند و به زیستگاه اصلی خود در سمنان بازگردد. با تایید امیر عبدوس- مدیر کل سابق محیط زیست استان سمنان- «ایران» به محل تکثیر در اسارت یوز که در استان سمنان قرار دارد، منتقل شد.

بیشتر بخوانید: همه با هم برای بقای یوز ایرانی

ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۰ «فیروز» - یوز نر ۱۱ ساله منطقه توران - زنده گیری و برای جفتگیری با «ایران» - یوزپلنگ ماده - به محیط اسارت واقع در سایت توران منتقل شد. انتشار این خبر واکنش هایی را بدنبال داشت و تعدادی از کارشناسان اعلام نمودند که چنین اقدامی می تواند معدود یوزهای باقی مانده در طبیعت را تهدید کند.

بیش از یک سال ازاظهار نظرهای کارشناسان محیط زیست درباره ی پتانسیل باروری ایران گذشت که ۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ و در ایام پایانی قرن اخبار خوبی از «ایران» به گوش رسید. ساعت ۷ بامداد روز شنبه (۲ بهمن ماه ۱۴۰۰ ) علایم استروس(فحلی) در یوز ماده پارک ملی توران مشاهده شد. سه شبانه روز تلاش یوزپلنگ نر و ماده (ایران) برای انجام عمل لقاح موفقیت آمیز بود. ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری سه توله نر به روش سزارین صحرایی متولد شدند اما در همان روزهای ابتدایی دو توله تلف شدند و ۹ اسفند ماه هم «پیروز» بعد از گذشت حدود ۱۰ ماه به سرنوشت برادرانش مبتلا شد.

اکنون بعد از یک سال پر فراز و نشیب باردیگر اخباری از حاملگی «ایران» انتشار یافته این در حالیست که هنوز از این خبر اطمینان خاطر نداریم چونکه مسئولان مربوطه این خبر را چندین بار تایید و تکذیب کرده اند.

۱۷ بهمن ماه بود که درپی خبر انتشار یافته در خصوص جفت گیری «ایران» و «فیروز» غلامرضا ابدالی - سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت و گو با ایسنا، ضمن تایید این خبر اظهار داشت: این دو یوزپلنگ آسیایی نیاز به اقدام خاصی ندارند و باید روال طبیعی را طی کنند. اگر «ایران» حامله شود، احتمالاً اردیبهشت ماه زایمان می کند.

۸ اسفند ماه امید مرادی - رئیس جامعه دامپزشکان ایران - در ویدئویی که در سایت سازمان حفاظت محیط زیست درباره ی روند درمانی «پیروز» و علت انتخاب روش دیالیز صفاقی بجای همودیالیز انتشار یافت، با اشاره به حاملگی ایران اظهار داشت: تنها گزینه برای خونی که با خون «پیروز» مطابقت داشته باشد، خون مادر او (ایران) است. این در حالیست که «ایران» هم اکنون حامله است و خون گیری از او احتمال سقط جنین را در اینگونه افزایش می داد.

این در حالیست که ۹ اسفند دکتر پیام محبی - رئیس جامعه دامپزشکان ایران - در جلسه ویژه فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با مبحث بررسی علت مرگ «پیروز»، درباره ی انتشار اخباری درباره ی حاملگی «ایران» اظهار داشت: ۳۵ روز پیش مادر پیروز جفت گیری کرد و هنوز بطور قطعی نمی توان گفت او حامله است چونکه باتوجه به احتمال بارداری، امکان بیهوش کردن حیوان جهت انجام سونوگرافی و آزمایش وجود ندارد. پزشکان منتظر هستند تا «ایران» به شرایطی برسد تا از روی ظاهر بتوان حاملگی او را تشخیص داد.

در همین روز بهرامعلی ظاهری - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان - اظهارکرد: «ایران» در تاریخ ۵ بهمن ماه سال جاری جفتگیری موفق با «فیروز» داشت اما تا پیش از انجام سونوگرافی حامله بودن او را نه تایید می کنم نه رد.

فردای همان روز علی سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران خبر حامله بودن «ایران» را تایید نمود.

آخرین اظهارنظر دراین زمینه مربوط به بهرامعلی ظاهری است. او ۱۴ اسفندماه با اشاره به انتشار اخباری در خصوص حاملگی یوزپلنگ «ایران» اظهار داشت: جفت گیری «ایران» و «فیروز» در ۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ ثبت و تائید شده ولی بدون سونوگرافی نمی توانیم درباره ی حامله بودن یا نبودن «ایران» نظر قطعی بدهیم. در صورت صدور مجوز، «ایران» را باید ۴۵ تا ۵۰ روز پس از جفت گیری، سونوگرافی نماییم تا مشخص شود حامله هست یا نه؟

او افزود: برای سونوگرافی ایران، این یوزپلنگ نیاز به بیهوشی دارد بنا بر این انجام سونوگرافی به تصمیم کمیته تخصصی یوز وابسته است و اگر متخصصان سازمان، کارشناسان و دامپزشکان به این جمع بندی برسند، ایران سونوگرافی می شود. درصورت انجام و تایید نتیجه سونوگرافی از وضعیت حاملگی یوز ماده «ایران»، در اواخر اسفندماه امسال، امیدواریم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، «ایران»صاحب توله یوزهای جدید شود.

به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، سازمان حفاظت محیط زیست سال قبل مانور خبری زیادی روی نخستین حاملگی «ایران» انجام داد که بعد از تولد توله ها تشدید شد. سال جاری در پی مرگ «پیروز» -تنها توله یوز بازمانده از ایران- انتظار میرفت که این سازمان نسبت به انتشار اخبار مربوط به یوزهای در اسارت حساب شده تر عمل کند اما دقیقا معکوس عمل شد و در صورتیکه مدیریت اخبار مربوط به حاملگی «ایران» می توانست از تلخی مرگ توله یوزها خصوصاً «پیروز» کاهش دهد و مخاطب را در معرض اطلاعات دقیق درباره ی احتمال حاملگی «ایران» قرار دهد اما سوء مدیریت خبری و شتابزدگی در اطلاع رسانی تا حالا نتیجه ای جز ‌پریشانی ذهنی مردم نداشته و یک خبر امیدوارکننده را تبدیل به حاشیه جدیدی برای سازمان محیط زیست کرده است.

امید می رود که سازمان حفاظت محیط زیست استراتژی رسانه ای درستی را طی ماه های آتی برای اطلاع رسانی درباره ی وضعیت «ایران» اتخاذ کند چونکه یک ایران چشمش به وضعیت «ایران» است.






منبع:

1401/12/16
14:25:32
5.0 /5
353
تگهای خبر: بو , پارك , پارك ملی , حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است