تاثیر چهارشنبه سوری بر حیوانات و محیط زیست
به گزارش گل بخر، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نزدیکی به چهارشنبه سوری و افزایش استفاده از مواد محترقه اظهار داشت: حریق و صدای مهیب انفجار و ایجاد آلودگی هوا و آلودگی صوتی سبب نابودی، سکته و از میان رفتن زیستگاه پرندگان و جانداران یک منطقه می شود.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی با اعلان اینکه چهارشنبه آخرسال می تواند برای محیط زیست لطمه زا باشد اظهارکرد: پدیده های مخاطره آمیزی مانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی و حتی حریق در مناطق جنگلی همچون مواردی است که در روز چهارشنبه آخر سال وجود دارد. اما بیشترین نگرانی ما در حوزه آلودگی هوا است که می تواند به شدت بر تمام حیوانات تاثیر منفی بگذارد و برای پرندگان و حیواناتی که در نزدیکی ما زندگی می کنند، مخاطره آمیز باشد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست افزود: آلودگی که از سوزاندن لاستیک ها ایجاد می شود علاوه بر انسان ها بر گیاهان و حیوانات و پرندگان نیز تاثیرات منفی می گذارد و فردای روز آخرین چهارشنبه سال به تعداد زیادی لاشه حیوانات در سطح شهر پیدا می نماییم. همین طور پرندگانی که لانه سازی و تخم گذاری می کنند نیز با شنیدن صدای مهیب انفجار و آلودگی هوا گرفتار احساس ناامنی شده و لانه خودرا رها می کنند در نتیجه در زادآوری آنها مشکل ایجاد می شود. بهتر است که رعایت نماییم و چهارشنبه آخر سال را با رسوم قدیمی ایرانی به جا آوریم.
وی با اشاره به مخاطرات آلودگی صوتی نیز اظهار داشت: حیوانات و به ویژه پرندگان از آلودگی های صوتی لطمه می بینند. خواهش ما این است که استفاده از موادمنفجره در چهارشنبه سوری را کمتر از سال قبل کرده و به حداقل برسانیم.
به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست برای حیات وحش امنیت بسیار اهمیت دارد. هرکجا که احساس ناامنی کنند محل را ترک می کنند. حتی کودکان خودرا اگر دست انسان بخورد رها می کنند و می روند بدین سبب با این آلودگی صوتی و آلودگی هوا یا سکته می کنند و جان خودرا از دست می دهند و یا محل را جهت زندگی ناامن می دانند و آن منطقه را ترک می کنند. این بسیار تاسف آور است که فرایندی که می تواند مثبت باشد و خانواده ها را باید دور هم جمع کند حادثه آفرین باشد و علاوه بر جان خود، حیوانات را نیز آزار می دهیم.
وی درباره ی آتش روشن کردن و حریق های رخ داده در این روز اظهار داشت: چهارمورد حریق در مناطق استحفاظی خود طی سال قبل داشتیم. علت آن هم این بود که تعدادی از افراد لاستیک هایی را به تپه ها برده بودند و و وارد مناطق چهارگانه شده بودند و موجبات حریق و ترس حیوانات و چهارپایانی که آن منطقه محیط زندگی آنها بود را فراهم کردند. ما سامانه ای به نام ۱۵۴۰ داریم که بصورت ۲۴ ساعته فعال است و همه می توانند جهت پیشگیری با این شماره تماس گیرند و برای جلوگیری از حریق با این شماره و یا شماره ۱۱۰ تماس گیرند تا پیشگیری شود چونکه تاکید ما بر پیشگیری است.
محبت خانی درباره ی خرید و فروش گونه های نادر برای سفره هفت سین اظهار داشت: اما در سالهای اخیر گونه هایی خرید و فروش می شود که تمام مراحل آن از صید گرفته تا خرید و فروش جرم است. دراین زمینه کوشش های محیط بانان تا جایی تاثیر دارد که همکاری و مشارکت مردم در عدم خریداری آنها وجود داشته باشد. گونه هایی همچون لاک پشت، مار آبی، سمندر لرستانی و سمندر کردستانی گونه هایی به شدت نایاب ودر معرض انقراض هستند که با خرید و فروش آنها سبب انقراض و نابودی آنها می شویم چونکه ما نمی توانیم بصورت همیشگی و دائمی بصورت مناسب از آنها مراقبت نماییم و نمی توانیم هم آنها را به زیستگاه اصلی خود بازگردانیم چونکه دیگر توانایی زندگی در زیستگاه خودرا از دست می دهند.
وی افزود: محیط بانان عزیز ما از شنبه تا سال تحویل در تمام مناطق و استانها حضور و گشت خواهند داشت و تمام قاچاقچیان درصورت مشاهده دستگیر و اموال آنها توقیف خواهد شد. هیچ فردی نیز حق فروش اینگونه های ممنوعه را ندارد. این قانون شکنی جرایم نقدی نیز دارد. خواهش می نماییم کسانی که اینگونه ها را خریداری نموده اند آنها را به محیط بانی ها تحویل دهند تا آن گونه ها را به محیط زندگی خود برگردانند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: طی سال قبل هم دستگیری در زمان فروش و هم در زمان صید داشتیم اما اگر تقاضای مردم به صفر برسد این جرایم نیز کاهش پیدا می کند و کنترل این مسئله آسان تر خواهد بود. البته این نکته قابل توجه است که طی سالهای اخیر میزان مشارکت های مردمی بالا رفته است.
وی درباره ی روز طبیعت و لطمه هایی که در این روز به محیط زیست وارد می شود نیز اظهار داشت: خواهش می کنم خانواده ها هنگام حضور در طبیعت برای گرم کردن غذا از شکستن و سوزاندن شاخه های درختان استفاده نکنند و یا پیش از رفتن از خاموش شدن آتش مطمئن شوند. این طبیعت برای خودشان نیز هست بدین سبب در این روز از طبیعت مراقبت کنند تا هیچ صدمه ای به آن وارد نکنند.
محبت خانی در آخر درباره ی رهاسازی ماهی قرمزها نیز اظهار داشت: با دهیاری ها و شهرداری ها هماهنگ کرده ایم تا محیطی برای رهاسازی ماهی قرمزها مشخص شود چونکه رهاسازی آنها در طبیعت خیلی از بیماریها را به گونه های بومی آن منطقه می توانند منتقل کنند که سبب نابودی آنها شوند. بجای سبزه نیز بهتر است که یک درختچه بکاریم تا آنرا در حیاط خانه خود بکاریم و از کاشت سبزه بپرهیزیم چونکه کلی گندم و حبوبات و آب هدر می رود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب