پرسش محیط زیست از وزارت صمت
چگونه به پتروشیمی میانکاله بدون مجوز زیست محیطی زمین تخصیص یافته است؟
به گزارش گل بخر، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر این که سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله هیچ مجوزی برای فعالیت ندارد و هر مجوز صادر شده ای هم فاقد اعتبار است اظهار نمود: سازمان حفاظت محیط زیست اقدامات اداری، حقوقی و قانونی مورد نیاز را انجام داده و روند آنرا پیگیری هم می کند.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، سال ۱۴۰۰ بود که خبر پتروشیمی میانکاله برای اولین بار سر و صدا کرد. در این روز کلنگ راه اندازی کارخانه پتروشیمی در بهشهر استان مازندران و در نزدیکی میانکاله از جانب وزیر کشور به زمین خورد. ذخیره گاه زیست کره میانکاله در سال ۱۳۵۵ به تایید یونسکو رسیده است. ذخیره گاه میانکاله در قسمت مرکزی (core) از تالاب میانکاله تشکیل شده که در منتهی الیه جنوب شرق دریای خزر واقع شده و طول آن حدود ۷۰ کیلومتر و عرض آن ۶.۵ تا ۷ کیلومتر است. این منطقه زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری گوناگونی است که از ۱۲ گونه گیاهی گرفته تا ۳۱ گونه پرنده، سه گونه ماهی و پنج گونه پستاندار را شامل می شود. با عنایت به اهمیت این منطقه هرگونه بهره برداری از آنن باید مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست باشد. در غیراین صورت میانکاله از فهرست ذخیره گاه های زیست کره دنیا حذف خواهد شد.
با توجه به این که پتروشیمی میانکاله فاقد ارزیابی زیست محیطی بود، ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ با حکم دادستانی اجرای عملیات راه اندازی این کارخانه متوقف و ادامه فعالیت به صدور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست منوط شد اما بعد از گذشت بیشتر از یک سال از ماجرا، اول تیرماه سالجاری انتشار خبر و تصاویر فنس کشی پیرامون پروژه بار دیگر نام پتروشیمی میانکاله را بر سر زبان ها انداخت چونکه به قول مسؤلان محیط زیست این پروژه ارزیابی زیست محیطی ندارد. اما تا همین چند روز پیش همچنان عملیات فنس کشی ادامه داشت. به قول مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست ما از قصد و نیت این افراد خبر نداریم و نمی دانیم اقدامات بعدی آنها چیست اما بر مبنای اقداماتی که تابحال داشتند مبنا را بر این می گذاریم که قصد ادامه فعالیت خود و این پروژه را دارند. سازمان حفاظت محیط زیست اقدامات اداری، حقوقی و قانونی مورد نیاز را انجام داده است و روند آنرا پیگیری هم می کند.
بیشتربخوانید:
بیم و امیدهای «پتروشیمی میانکاله» فعالیت پتروشیمی میانکاله با وجود مخالفت های سازمان حفاظت محیط زیست
سعید کریمی در گفت و گو با ایسنا در رابطه با روند شروع به فعالیت پتروشیمی میانکاله اظهار نمود: اواخر سال ۱۳۹۹ بود که سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله یک گزارش ارزیابی به ما عرضه و درخواست نمود که در این محدوده یک واحد پتروشیمی بسازد. در واقع در بازه زمانی اواخر سال ۱۳۹۹ تا اوایل سال ۱۴۰۰ بود که این مورد عنوان شد. با مصوبه هیات وزیران، سرمایه گذار می توانست در شمال کشور یک پارک پروپیلن بسازد و محصولات ساخته شده با خطوط لوله به دامغان منتقل شود. دقیقاً بعد از سه روز گزارش ارزیابی این پروژه را به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه دادند اما سوال اصلی اینست که چگونه بعد از گذشت سه روز گزارش ارزیابی را عرضه کنند؟
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هم بررسی را آغاز و نظرات خویش را به سرمایه گذار اعلام نمود. در مراحل مختلف، هم چندین بار در کمیته های فنی - که یک کمیته کارشناسی درون سازمان حفاظت محیط زیست است - دیدگاه های کارشناسی خویش را ارائه داد. در نهایت سال قبل سازمان حفاظت محیط زیست اعلام نمود کاملا مخالف راه اندازی پتروشیمی میانکاله است ولی اکنون حدود سه هفته است که باردیگر فعالیت خویش را شروع کرده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد ادعای سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله در مورد داشتن مجوز محیط زیست برای آغاز این پروژه اظهار نمود: این سرمایه گذار هیچ مجوزی ندارد. وی تنها به برخی مکاتبات داخلی استناد می کند. در برنامه های تلویزیونی هم بارها مطرح کردیم که این فرد یا این تیم اگر مجوزی دارد در رسانه ها منتشر کند. مجوز سازمان حفاظت محیط زیست تنها یک امضا نیست. علاوه بر امضا، هولوگرام و مهر هم دارد ولی ایشان یک برگه و متنی را بعنوان مجوز عرضه می کند که حتی امضا هم ندارد.
پتروشیمی میانکاله هیچگونه مجوزی برای فعالیت ندارد
وی تصریح کرد: ما باردیگر با تاکید می گوییم که این پروژه فاقد هرگونه مجوز ارزیابی زیست محیطی است. مجوزهای دیگری که گرفته است هم فاقد اعتبار است. به صورت مثال برای دریافت مجوز تخصیص زمین از وزارت صمت باید از سازمان حفاظت محیط زیست کشور استعلام گرفته شود و این سوال خیلی مهم است که چطور به این واحد صنعتی در حالیکه مجوز ارزیابی زیست محیطی نداشته زمین تخصیص یافته است؟ وزارت نفت اعلام نموده که این سرمایه گذار باید هم از وزارت نفت و هم از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز کسب کند که هیچکدام از این دو مورد را ندارد ازاین رو تمام مجوزهای دیگر هم گرفتار مشکل و ابهام است.
کریمی در رابطه با اقدامات انجام شده در مورد توقف فعالیت این پروژه اظهار نمود: ما از قصد و نیت این افراد خبر نداریم که اقدامات بعدی آنها چیست اما برپایه اقداماتی که تابحال داشتند مبنا را بر این می گذاریم که قصد ادامه فعالیت خود و این پروژه را دارند. سازمان حفاظت محیط زیست اقدامات اداری، حقوقی و قانونی مورد نیاز را انجام داده است و روند آنرا پیگیری هم می کند. ما به صورت مکتوب از اداره کل استان مازندران درخواست کردیم که هم در سطح استان و هم در سطح شهرستان پیگیری لحظه ای انجام دهند. از دادستانی کل کشور هم درخواست کردیم که جلوی فعالیت آنها را بگیرد چون که آنها مجوز فعالیت ندارند.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما خیلی محکم اعلام کردیم که مخالف اجرای پتروشیمی در این منطقه هستیم. اما یک تیم، یک سرمایه گذار قصد انجام تخلف دارد. کمبودی در قانون و کنترل هم وجود ندارد و به قوه قضاییه هم اعلام نموده ایم این افراد مجوز فعالیت ندارند و طبق قوانین و مقررات مربوطه باید فعالیت آنها متوقف شود.
کریمی در انتها در رابطه با اقدامات انجام شده در مورد استرداد زمین تملک شده به این سرمایه گذار خاطرنشان کرد: برای استرداد این زمین تملک شده امور اراضی اقدام نموده است همینطور از سیستم قضایی هم نامه داده اند که این سرمایه گذار زمین را برگرداند.
منبع: گل بخر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب