انتخاب نام برای پلنگ های نر و ماده در جاجرم
به گزارش گل بخر، ایسنا نوشت: مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم اظهار داشت: بررسی های اولیه نشان از حضور 4 قلاده پلنگ در این منطقه دارد و 2 گونه که دارای کلید شناسایی بودند به اسامی «اوزوم» (پلنگ نر) و «بهار» (پلنگ ماده) نامگذاری شدند.
احمد صفرزاده در این خصوص اظهار داشت: «اوزوم» و «بهار» نام کوه هایی در شهرستان جاجرم است که در سالهای اخیر در وضعیت مناسب زیستگاهی برای پلنگ ها قرار دارد.
وی با اعلان اینکه افزایش جمعیت وحوش با تلاش محیط بانان محقق شده است، اضافه کرد: با افزایش جمعیت قوچ، میش، کل و بز، جمعیت گوشتخواران همچون پلنگ نیز در این کوه ها بالا رفته و در سالهای اخیر، دوربین همیاران و تله ای ده ها مرتبه پلنگ های این زیستگاه را ثبت کردند.
مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم خراسان شمالی اشاره کرد: بمنظور کاهش تعارضات اینگونه نادر و مهم که در راس هرم غذایی قرار دارد پروژه شناسایی، نامگذاری و تهیه نقشه پراکنش و ظرفیتهای زیستگاهی در دستور کار این اداره قرار گرفته است و با دریافت تصاویر بهتر تمام پلنگ های این منطقه با اسامی محلی نامگذاری خواهند شد.
خراسان شمالی، به لحاظ جمعیت پلنگ، وضعیت خوبی در بین استانهای کشور دارد و بیشتر کوهستان های این منطقه، زیستگاه این گربه سان است.
شهرستان جاجرم با جمعیت حدود ۴۲ هزار نفر در جنوب غربی استان خراسان شمالی واقع شده و این شهرستان از ۳ بخش مرکزی، سنخواست و شوقان تشکیل شده است.
پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونه های پلنگ و بومی غرب آسیا است و در لیست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
خراسان شمالی زیستگاه ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور است و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، ۴ گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و ۸ گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور در استان زیست می کنند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم که محل زیست پلنگ ها است را با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.
۴۷۲۳۶
منبع: golbekhar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب