تدوین و اجرا برنامه عمل حفاظتی برای ۲۳ گونه جانوری و تشکیل کمیته های تخصصی در سازمان محیط زیست

تدوین و اجرا برنامه عمل حفاظتی برای ۲۳ گونه جانوری و تشکیل کمیته های تخصصی در سازمان محیط زیست به گزارش گل بخر، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به تدوین و اجرا برنامه عمل حفاظتی برای ۲۳ گونه اظهار نمود: کمیته های تخصصی مختلفی در زمینه محافظت از گونه های جانوری تشکیل شده است که کمیته های آبزیان، خرس، میش مرغ و یوز از مهم ترین آنها هستند.



غلامرضا ابدالی در گفت و گو با ایسنا در رابطه با سرشماری و محافظت از گونه های شاخص حیات وحش به منظور محافظت از محیط زیست اظهار نمود: طی چند سال گذشته محافظت از گونه ها در زیستگاه اصلی بعنوان یکی از اصلی ترین وظایف سازمان حفاظت محیط زیست مطرح بوده است و برای این اقدام در نخستین قدم، انجام سرشماری گونه های شاخص در دستور کار قرار می گیرد. گونه های علفخوار همچون کل و بز، قوچ و میش، آهو، پرندگان و بعضی از دوزیستان همچون گونه های مهم در برنامه سرشماری هستند که بر مبنای همین سرشماری ها برنامه ریزی های مناسب برای محافظت از گونه ها صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: برنامه عمل برای ۲۳ گونه تدوین شده است که این برنامه ها در حال اجرا می باشد. انجام سرشماری، شناسایی کانون های بیماری ها، پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری ها از دام های اهلی به حیات وحش، معرفی مجدد گونه به زیستگاه اصلی، انتقال گونه ها و.... همگی در قالب برنامه های عمل گونه ها قرار دارند.

به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، کمیته های تخصصی مختلفی هم در این حوزه با حضور استادان، صاحبنظران دانشگاهی و سازمان های مردم نهاد بعنوان کانون های مشورتی و تصمیم گیری در مورد محافظت از گونه های جانوری تشکیل شده است.

وی تصریح کرد: کمیته تخصصی آبزیان، کمیته خرس، کمیته میش مرغ و کمیته یوز از مهم ترین این کانون ها هستند.

ابدالی اضافه کرد: نشست ها و مشورت هایی را با بعضی از کشورهای خارجی داشته ایم تا بتوانیم از ظرفیتهای علمی و تجربی سایر کشورها در محافظت از گونه هایی چون یوز آسیایی، میش مرغ، پلنگ و هوبره بهره ببریم.

به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان همکاریهای نزدیکی در چارچوب تفاهمامه های دو جانبه با مراکز علمی و پژوهشی همچون دانشگاه های معتبر تهران و گرگان در جهت دستیابی به اهداف مشترک داشته است.

وی اضافه کرد: برگزاری بیشتر از ۱۰ کارگاه و دوره آموزشی در مورد مقیدسازی حیات وحش، آشنایی با خزندگان و دوزیستان، پلنگ، آبزیان آب های داخلی و مسائل و چالش های موجود، همینطور شناخت بیماری ها و جلوگیری از آنها همچون اقدامات مهم دیگری بوده که طی یک سال قبل انجام شده است.

ابدالی در انتها خاطرنشان کرد: همکاریهای بسیار مناسبی را با وزارت راه و شهرسازی، پلیس راهور و دیگر دستگاههای دارای مسئولیت به منظور ایمن سازی جاده عباس آباد و میامی داریم که مصوبات مهمی در مورد ایمن سازی جاده ها به دنبال داشته است. همچون این مصوبات میتوان به اجبار نصب دوربین کنترل سرعت، فنس کشی نقاط داغ تردد یوز آسیایی، نصب تابلوهای حاوی پیام های اخطار دهنده و.... اشاره نمود.





منبع:

1402/07/28
18:19:43
5.0 /5
324
تگهای خبر: باد , بو , پرندگان , تردد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است