این چهار استان بیشترین آمار قاچاق حیات وحش را دارند

این چهار استان بیشترین آمار قاچاق حیات وحش را دارند به گزارش گل بخر، فارس نوشت: معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلان اینکه وضعیت 4 پرنده در معرض انقراض در کشور به شدت بحرانی است، اظهار داشت: بیشترین آمار قاچاق حیات وحش و کشفیات در بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است.


حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست امروز یکشنبه 5 آذر 1402 در اولین نشست هم اندیشی مدیریت و جلوگیری از قاچاق گونه های حیات وحش، اظهار نمود: ایران یکی از ۲۰ کشور مهم دنیا از نظر تنوع زیستی است.
وی ادامه داد: تابحال ۸۶۶۰ گونه گیاهی و بیشتر از ۲۰۰ گونه مهره دار درکشورمان شناسایی شده است و یک سوم از گونه های گیاهی شناسایی شده اندمیک هستند.
به قول اکبری، از حدود ۷۰ سال پیش کاهش جمعیت حیات وحش شروع شده است که بیشتر از عواملی مانند تخریب زیستگاه، تغییر اقلیم و شکار غیر مجاز حاصل می شود.
وی بیان داشت: دلیلهای کاهش جمعیت حیات وحش شکار غیرمجاز، تصادفات جاده ای، ورود گونه های مهاجم، بیماری های حیات وحش و قاچاق حیات وحش است. همینطور تغییر کاربری اراضی، جزیره ای شدن، چرای بی رویه، تغییر اقلیم و سایر اشکال تخریب گیاهی از دیگر دلیلهای کاهش جمعیت حیات وحش است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: طبق تعریف دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برداشت، خرید فروش، واردات صادرات، پردازش، نگهداری و به دست آوردن و مصرف کردن گونه های گیاهی و جانوری وحشی بر خلاف قوانین ملی و بین المللی است و قاچاق حیات وحش شامل جمع آوری، حمل و نقل، پخش غیرقانونی جانوران و فرآورده های آنها است.
4 پرنده در معرض انقراض در شکار قاچاقچیان
اکبری اظهار داشت: در کشور چهار پرنده پرارزش داریم که بیشترین آمار قاچاق در ارتباط با آنها استکه شامل شاهین، بالابان، بحری و هوبره است. هر چهار پرنده درحال انقراض و در وضعیت بدی به سر می برند.
وی بیان داشت: متأسفانه کشورهای حاشیه خلیج فارس به نگهداری این پرندگان علاقه خاصی دارند و قاچاق زیادی از سمت کشور ما به این کشورها صورت می گیرد.
اکبری افزود: بالابان به لحاظ رفتارشناسی از پدیده های اعجاب انگیز طبیعت به حساب می آید و این پرنده زمانیکه حمله می کند سرعت حرکت آن به بالای ۲۰۰ کیلومتر می رسد و ناممکن است که اراده کند پرنده دیگری را شکار کند و نتواند، ازاین رو وجود این پرندگان در ایجاد تعادل طبیعت بسیار حائز اهمیت اند.
وی ضمن اشاره به این که بیشترین قاچاق بالابان در افغانستان، پاکستان و ایران است، اظهار داشت: وقتی این پرندگان شکار و زنده گیری می شوند در اسارت گرفتار لطمه های شدید می شوند و گاهی متأسفانه قاچاقچیان آنها را در لوله پلیکا نگهداری می کنند.
بیشترین قاچاق حیات وحش در 4 استان رخ می دهد
اکبری اظهار داشت: قاچاق حیات وحش در جهان چهارمین رتبه در تجارت غیرقانونی را دارد و در ایران بیشترین آمار قاچاق حیات وحش و کشفیات در بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: فقر و بیکاری از علل قاچاق محسوب می شوند. ناآگاهی از عواقب قاچاق نیز باید مورد توجه قرار گیرد بعضی از بازار قاچاق، حیوانات را خریداری می کنند و این مورد ها باید فرهنگ سازی شود.
وی نسبت به مافیای خرید و فروش حیات وحش بخصوص در تهران هشدار داد و اظهار داشت: برخوردهای قضائی در این حوزه کافی نبوده است و قوانین هم بازدارنده نمی باشد و به علت فقر جوامع محلی این اتفاق باز هم تکرار می شود. با گرفتن افراد خرده پا و نرسیدن به افراد اصلی این روند بهتر نخواهد شد.



منبع:

1402/09/06
13:28:42
5.0 /5
292
تگهای خبر: بو , پخش , پرندگان , حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است