محیط زیست همچنان پیگیر انتقال مرجعیت تنوع زیستی به این سازمان

محیط زیست همچنان پیگیر انتقال مرجعیت تنوع زیستی به این سازمان به گزارش گل بخر، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ادامه رایزنی برای انتقال مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به این سازمان اظهار داشت: با توجه به این که سازمان محیط زیست تنها متولی حفظ ذخایر ژنی جانوری در کشوراست بدین سبب کنوانسیونی مثل کنوانسیون تنوع زیستی که رویکرد اصلی آن حفظ منابع ژنتیک است، بهتر است در سازمان محیط زیست فعالیت کند.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا کنوانسیون تنوع زیستی یکی از کنوانسیون های مهم سازمان ملل متحد است که ذیل برنامه محیط زیست ملل متحد و بنا به درخواست جامعه بین الملل در سال ۱۹۹۲ و در اجلاس سران زمین در ریودوژانیرو برزیل به تصویب رسید. تا پیش از این کنوانسیون، کنوانسیون ها یا معاهده های مختلفی درباره ی تنوع زیستی در سطوح مختلف بین المللی به وجود آمده بود اما ضعف تمامی این کنوانسیون ها یا معاهده ها این بود که تک بعدی بودند و تنها قسمتی از تنوع زیستی را پوشش می دادند بدین سبب کشورهای مختلف لزوم ایجاد کنوانسیونی جامع که در برگیرنده تمامی ابعاد تنوع زیستی باشد را حس کردند. بعد از فرایندی از مذاکرات، این کنوانسیون در نهایت در سال ۱۹۹۲ تصویب و اجرائی شد. هم اکنون به جز کشورهای ایالات متحده آمریکا و واتیکان تمامی کشورهای دنیا عضو این کنوانسیون هستند.
این کنوانسیون سه هدف اصلی را دنبال می کند که شامل صیانت از تنوع زیستی، بهره برداری پایدار از تنوع زیستی و دسترسی و تسهیم عادلانه منافع حاصل از بهره برداری منابع ژنتیکی می شود.
قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به این کنوانسیون در سال ۱۳۷۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی سپس تایید شورای نگهبان رسید و از آن پس، دولت جمهوری اسلامی ایران عضوی از این کنوانسیون است. تا پیش از سال ۱۳۹۸، مرجعیت این کنوانسیون در وزارت امور خارجه بود. بنا به تصمیم اتخاذ شده در هیات دولت در ۱۳ آبان سال ۹۷ مرجعیت این کنوانسیون از وزارت امور خارجه به وزارت جهاد کشاورزی انتقال پیدا کرد این در حالیست که سازمان محیط زیست به عنوان متولی صیانت از گونه های گیاهی و جانوری درحال رایزنی برای انتقال مرجعیت کنوانسیون به این سازمان است.

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده برای انتقال مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به سازمان حفاظت محیط زیست اظهارکرد: ما رایزنی هایی دراین زمینه انجام داده ایم و چنین تصمیم باید در سطح کلان دولت گرفته شود بدین سبب نمی توانم درباره ی نتیجه پیگیری ها نظر قطعی بدهم.

وی تاکیدکرد: سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه حفظ منابع ژنتیک حیات وحش کشور تلاش می کند و عمده نیروهای ما نیروهای حفاظتی است و عمده اقدامات ما با هدف حفاظت به انجام می رسد حتی اگر برای جایی مساله بهره برداری مانند اکوتوریسم را مطرح می نماییم، این کار با هدف ایجاد منابعی برای حفاظت است. در این شرایط اگر کنوانسیونی مانند کنوانسیون تنوع زیستی - که رویکرد اصلی آن حفظ منابع ژنتیک کشور است - در سازمان محیط زیست باشد، متناسب تر خواهد بود.

اکبری در آخر ضمن بیان این که به هر حال درباره ی این مساله باید در دولت بحث شود و ممکنست که دلیلهای خاصی باشد که قبلا چنین تصمیمی گرفته شده است، اظهارکرد: در مراحلی انتقال مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به نقطه ای رسید که در آستانه تصمیم گیری بود. به عنوان نمونه جزو موضوعات در نظرگرفته شده برای طرح در کارگروه ملی ایمنی زیستی بود که قبلا این مساله در آن مطرح و تصمیم گیری شده بود اما فرصت نشد تا در این کارگروه بررسی شود.





منبع:

1403/03/04
23:04:15
5.0 /5
297
تگهای خبر: بو , حفاظت محیط زیست , حیات , زمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است