مدیركل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی خبرداد:
هدفگذاری تولید ۲۷ میلیون تن سبزی و جالیزی در فضای باز طی سال زراعی جاری
به گزارش گل بخر، مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: تولید ۲۷ میلیون تن محصولات سبزی و جالیزی در فضای باز طی سال زراعی جاری در برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده است.
به گزارش گل بخر به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، حسین اصغری روز چهارشنبه در اینباره عنوان کرد: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب ۲۰۰ هزار تن، ۷۵۰ هزار تن و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنامه ریزی شده است که به تدریج تولید و در بازار عرضه می شود.
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: به صورت تقریبی تمام استان ها در تأمین سبزی و محصولات جالیزی کشور برپایه توانمندی های اقلیمی نقش دارند، اما استانهای اردبیل، همدان، جنوب کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، زنجان و قزوین سهم بسزایی در تولید این محصولات دارند.
وی کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ را طبق گزارش های استانی حدود ۶۶۸ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: سال قبل از این سطح ۲۶ میلیون و ۴۳۳ هزار تن محصول به دست آمد.
اصغری با بیان اینکه طی دو دهه اخیر به علت خشکسالی های پیاپی، کم شدن آب رودخانه ها و پایین رفتن سطح آب در چاه ها، کشاورزان به استفاده از آبیاری مدرن رو آوردند، اضافه کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از کل سطح ۶۶۸ هزار هکتاری این محصولات، ۴۷۰ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد مزارع، با استفاده از آبیاری های نوین آبیاری شده اند.
وی خاطرنشان کرد: از کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی گذشته، بیشتر از ۳۰۰ هزار هکتار به سه محصول سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی اختصاص داشت که با تولید بیشتر از ۱۴ میلیون تن، تأمین کننده نیازهای داخلی و صادراتی بوده است.
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: پارسال تا پایان اسفند ۱۴۰۲ مجموع صادرات محصولات سبزی و جالیز بیشتر از ۴ میلیون تن به ارزش ۱۳۴۰ میلیون دلار بود.
وی در رابطه با بذر سبزی و جالیز (بدون سیب زمینی) مورد نیاز کشور در سال زراعی گذشته اظهار داشت: بذر مورد نیاز حوزه سبزی و جالیز حدود ۴ هزار تن بود که ۷۷۲ تن آن وارد کشور شد.
وی افزود: کل سیب زمینی بذری مورد نیاز کشور هم حدود ۵۵۰ هزار تن است که بیشتر آن در کشور تأمین شده و واردات حدود ۴۰۰ تنی آن تنها با هدف آشنایی کشاورزان با ارقام جدید صورت می گیرد.
اصغری در مورد کشت نشایی این محصولات هم اظهار داشت: توسعه کشت نشایی در چند سال گذشته پیشرفت خوبی داشته و کل سطح زیر کشت نشایی محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ حدود ۲۲۳ هزار هکتار گزارش شده و این در شرایطی است که سیب زمینی با سطحی بالغ بر ۱۴۰ هزار هکتار امکان کشت نشایی ندارد.
وی افزود: در میان سایر محصولات، گوجه فرنگی و پیاز به ترتیب با ۹۸ و ۶۳ درصد بالاترین سطح زیر کشت نشایی محصولات را دارند.
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد کیفیت محصولات سبزی و صیفی و باقی مانده سموم در آن خاطرنشان کرد: بررسی میزان باقی مانده نیترات سه محصول سیب زمینی، پیاز و خیار، طی ۳ سال نمونه برداری در ۲۳ استان به تعداد یک هزارو ۱۵۵ نمونه سیب زمینی، ۶۵۱ نمونه پیاز و ۴۹۲ نمونه خیار فضای باز توسط موسسه تحقیقات خاک و آب با هماهنگی سازمان های جهاد کشاورزی استان ها نشان می دهد، غلظت نیترات در این سه محصول در مقایسه با استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای بین المللی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی تصریح کرد: پروژه بررسی باقی مانده آفت کش ها و نیترات در محصولات سبزی و جالیز با همکاری موسسات تحقیقاتی خاک و آب از سال ۱۳۹۹ شروع شد.
اصغری در رابطه با اهمیت تغذیه گیاهان سبزی و جالیز اظهار داشت: تغذیه گیاهی اهمیت بالای ی در تولید محصولات سبزی و جالیز دارد و با عنایت به کوتاه بودن دوره رشد این گیاهان نقش کود چه از نظر کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی اضافه کرد: در محصولات سبزی و صیفی کوددهی علمی می تواند روی افزایش کمیت و کیفیت و کاهش ضایعات محصول اثرگذار باشد و دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی با اجرای پایلوت های تغذیه در استانهای مختلف زیر نظر متخصصان و برگزاری دوره های آموزشی هدفمند، همواره کوشیده علوم روز تغذیه را در اختیار مدیران، کارشناسان و کشاورزان قرار دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب