از ذرات معلق تا ازن
منابع انتشار و تاثیر بهداشتی آلاینده های اصلی هوا
گل بخر: آلاینده های اصلی در كلان شهرها به پنج آلاینده تقسیم بندی می شوند كه هر كدام از آن ها منبع انتشار معینی دارند و اثرات سوئی بر سلامتی انسان مانند مبتلا شدن به بیماری های ریوی دارند.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، آلاینده های اصلی به ذرات معلق، دی اكسید نیتروژن و منو اكسید كربن و دی اكسید گوگرد اطلاق می گردد. ازن هم یك آلاینده ثانویه است
ذرات معلق بعنوان آلاینده معیار در هوا بر اثر واكنش های شیمیایی به وجود می آید. عمده ترین منبع انتشار این آلاینده شامل احتراق سوخت، سوزاندن زغال سنگ و چوب، خودروها و ماشین آلات دیزلی فاقد فیلتر دوده، فرآیندهای صنعتی، كشاورزی و انتشار از خودروهاست. مواجهه كوتاه مدت با ذرات معلق می تواند منجر به تشدید علائم بیماری های قلبی، ریوی و علائم تنفسی، افزایش نیاز به استفاده از دارو و پذیرش بیمارستانی شود. مواجهه طولانی مدت هم با این آلاینده عامل مرگ و میر زودرس و تشدید بیماری های قلبی و ریوی است.
دی اكسید نیتروژن هم همچون دیگر آلاینده های هوا است كه منبع انتشار آن احتراق سوخت از وسایل نقلیه، واحدهای تولید برق، صنایع و همینطور سوزاندن چوب است. اثر بهداشتی این آلاینده هم تشدید بیماری های ریوی، افزایش مراجعات و پذیرش بیمارستانی و افزایش صدمه پذیری و استعداد مبتلا شدن به عفونت ریوی است.
منبع انتشار منوكسید كربن، دیگر آلاینده هوا هم احتراق سوخت بخصوص در وسایل نقلیه موتوری فرسوده و فاقد فناوری جذب آلاینده ها است. این آلاینده اثراتی مانند كاهش اكسیژن رسانی به بافت ها و اندام های مختلف بدن، تشدید بیماری های قلبی و درد قفسه سینه و افزایش مراجعات و پذیرش بیمارستانی دارد.
دی اكسید گوگرد هم حاصل احتراق سوخت بخصوص سوخت های با گوگرد بالا، فرآیندهای تولید برق و صنایع، منابع طبیعی مانند آتشفشان است. تاثیر بهداشتی آن هم تشدید آسم و افزایش علائم تنفسی و كمك به شكل گیری علائم و اثرات بیماری های ریوی است.
آلاینده ازن بر مبنای تعریف شركت كنترل كیفیت هوای تهران، آلاینده ای ثانویه است و بر اثر واكنش شیمیایی تركیبات آلی فرار و اكسیدهای نیتروژن در حضور نور خورشید تولید می شود، كاهش عملكرد ریه و افزایش علائم تنفسی مانند سرفه، تنگی نفس، تشدید آسم و سایر بیماری های ریوی می گردد. افزایش استفاده از دارو و مراجعات و پذیرش بیمارستانی و مرگ و میر زودرس از اثرات دیگر این آلاینده هوا است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب