بررسی وضعیت آبی دریاچه چیتگر؛

دریاچه چیتگر ۲ و نیم درصد آب رودخانه كن را برداشت می كند

دریاچه چیتگر ۲ و نیم درصد آب رودخانه كن را برداشت می كند گل بخر: مشاور مدیر طرح دریاچه چیتگر و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه دریاچه چیتگر فقط حدود ۲.۵ درصد آب رودخانه كن را برداشت می كند، اظهار داشت: اگر رودخانه فصلی كن بخواهد با خطر خشك شدن مواجه شود، پیش از اینكه دریاچه چیتگر خشك شود اتفاق های بدتر دیگری می افتد.



حسین هاشمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینكه آورده میانگین رودخانه كن سالانه حدود ۸۰ میلیون متر مكعب است، اظهار داشت: این رودخانه، رودخانه ای فصلی است كه در بعضی سال ها آورده بیشتر و در بعضی سال ها آورده كمتری دارد.

وی افزود: شركت آب منطقه ای بعد از بررسی های خود و در نظر گرفتن نیازها و شرایط رودخانه به این نتیجه رسیده بود كه برای دریاچه چیتگر می توان ۵میلیون متر مكعب آب از محل رودخانه كن برداشت و مجوز آن را صادر كرد. اما در عمل برای تامین آب دریاچه این مقدار آب برداشت نمی گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه دریاچه چیتگر حدود ۲ میلیون متر مكعب آب از رودخانه كن برداشت می كند، خاطرنشان كرد: دریاچه در ابتدا برای آبگیری به آب بیشتری نیاز داشت، ازاین رو ۵ میلیون متر مكعب آب به آن اختصاص داده شد، ولی هم اكنون حدود دو میلیون مترمكعب و حتی كمتر، از رودخانه كن برداشت می كند.

مشاور مدیر طرح دریاچه چیتگر با تاكید بر اینكه برداشت آب از رودخانه كن در ماه های خاصی صورت می گیرد، اظهار داشت: این آب در زمستان و زمانی كه فصل كشاورزی نیست، برداشت می گردد. شركت آب منطقه ای بر روند برداشت آب نظارت دارد و در فصولی كه بارندگی نداریم و یا آب توسط كشاورزان برداشت می شود، اجازه برداشت آب برای دریاچه چیتگر را نمی دهد.

به گفته هاشمی، برداشت واقعی از رودخانه كن برای دریاچه چیتگر معادل تبخیر و نسبت به آورده میانگین ۸۰ میلیون متر مكعبی دریاچه كن، حدود ۲.۵ درصد و یك چهلم آن است.

وی با اشاره به اینكه امكان دارد این برداشت در سال های مختلف كمتر یا بیشتر از ۲.۵ درصد شود، خاطرنشان كرد: اگر بخواهد مشكلی برای آب رودخانه پیش بیاید و تراز آب آن كم شود، بعید می دانم كه به علت برداشت برای دریاچه چیتگر باشد؛ چون كه برای تامین آب دریاچه فقط به یك چهلم آب رودخانه نیاز داریم و این میزان نسبت به كل عدد كوچكی است.

مشاور مدیر طرح دریاچه چیتگر در ادامه اظهار نمود: اگر شرایط آبی كشور در شرایطی قرار گیرد كه رودخانه فصلی كن بخواهد با خطر خشك شدن مواجه شود پیش از اینكه دریاچه چیتگر خشك شود، اتفاق های بدتر دیگری می افتد و فضای سبز تهران به صورت كلی تهدید می گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در انتها با اشاره به اینكه تولید هر گونه فضای تفریحی ملاحظات خویش را دارد، اظهار داشت: فرض نماییم به جای دریاچه، این منطقه را به فضای سبز تبدیل می كردیم، فضای سبز هم حدودا به همین میزان آب نیاز داشت و باید آب مورد نیاز آن را از طریق دیگری تامین می كردیم.




1397/06/18
21:11:15
5.0 /5
5613
تگهای خبر: بارندگی , بو , دریا , فضای سبز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است