مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم

مطالعه رخدادهای علمی دنیا، پیش شرط اولیه ژورنالیسم علم گل بخر: ژورنالیسم علم باید توانایی دریافت خبر از منبع معتبر را داشته و آنرا با منابع دیگر تطبیق دهد و به این طریق علمی بودن یا نبودن آنرا تشخیص دهد.



اساتید حوزه ارتباطات معتقدند افرادی كه به بحث های علمی وارد بوده و در آن تخصص دارند، راحت تر می توانند اصول كار خبرنگاری را بیاموزند برای اینكه اگر فرد با مبانی علم آشنا باشد، می تواند به راحتی روزنامه نگاری را نیز آموزش ببینند.
در حوزه علمی از خبرنگار دو انتظار می رود. در مرحله اول خبرنگار باید قابلیت حرفه ای برای نوشتن و پیاده كردن مطلب را داشته باشد. تنظیم مناسب مهم ترین موضوعی است كه از یك نویسنده خبر انتظار می رود. اما در مرحله بعد یك خبرنگار باید در حوزه ای كه در آن كار می كند، اشراف داشته و با موضوعات و مسائل آن آشنا باشد.
وقتی اتفاقی رخ می دهد، نباید تنها زمانی باشد كه خبرنگار به دنبال تحلیل آن است بلكه در تمام سال ژورنالیسم علم باید پیگیر مسائل و موضوعات مختلف بوده و با موضوعات مشابه آن مأنوس باشد.
شركت در نشست ها و كنفرانس های مختلف می تواند در این مساله به خبرنگار كمك نماید. مطالعه مستمر مجلات مختلف علمی در سطح دنیا می تواند در این عرصه بسیار گره گشا باشد. یك ژورنالیست علمی باید تمام مطالب تاپِ سوژه مورد بحث خودرا بخواند و با محتوای برون داد جهانی امور، آشنایی داشته باشد.
خبرنگار علم باید با افراد مختلف در حوزه آشنا باشد. ژورنالیست علمی باید بداند در سوژه مورد بحث خود با چه كسی صحبت كند. شاید برمبنای دستور رسمی، گفتگو با سخنگوی سازمان های مختلف نخستین اولویت خبرنگار باشد اما در خیلی از مواقع این افراد نمی توانند اطلاعات درستی را منتقل كنند، بنا بر این در خیلی از موارد خبر مناسب منتشر نمی گردد. مشكل عمده خیلی از خبرنگاران در حوزه های مختلف این است كه فرد مورد نظر و صاحب نظر را با شخصیت های اصلی سازمانی متمایز نمی كنند برای اینكه در گفتگو با مسئولان نهادها، گاهی مطالب نادرست و یا وعده هایی مطرح می شود كه در طول زمان امكان دارد مشكل ساز شود و بنا بر این محتوای مطلب، حرفه ای نخواهد بود.
ژورنالیست علم باید بداند با چه كسی مصاحبه كند. انتخاب فرد مناسب می تواند خروجی مناسبی نیز داشته باشد اما در كنار این انتظار می رود كه وی به مطالعه مستمر نیز بپردازد. اصولاً خبرنگارانی كه در سمینارهای مختلف شركت می كنند بعد از صحبت های سخنران اصلی كه اصولاً معاون وزیر و یا مسئولان رده بالا هستند، سالن را ترك می كنند این در شرایطی است كه ژورنالیست علمی باید از مطالب مختلفی كه در سمینارها و همایش ها گفته می شود، استفاده نماید و همین گوش دادن نیز می تواند بار علمی فرد را افزایش دهد. هیچ شخصی بدون زحمت نمی درخشد و برای آن كه در هر حوزه ای فرد شاخصی شود، باید تلاش مداوم صورت گیرد.

* استاد زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه بین المللی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم

* انتشار یافته در خبرگزاری آنا



منبع:

1398/06/31
21:00:52
5.0 /5
4310
تگهای خبر: بو , دریا , سازمان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است